Watermelon Sorbet |
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...* 500 γρ
καρπούζι
* χυμό απο 1/2 λεμόνι
* 100 γρ. νερό
* 100 γρ. μαύρη ζάχαρη Τι ξέρετε για το καρπούζι και το πεπόνι;
Τώρα που τα καρπούζια είναι στις δόξες τους, τι θα λέγατε να φτιάχνατε σορμπέ καρπούζι!
Είναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες
Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.
* Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. *Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
* Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.
* Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
* Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
* Αν δεν έχουμε μεταλλικό σκεύος δεν πειράζει.
* Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.
από supersyntages
No comments:
Post a Comment