Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
- 500 γρ. καρπούζι
- χυμό απο 1/2 λεμόνι
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
Τι ξέρετε για το καρπούζι και το πεπόνι;
Τώρα που τα καρπούζια είναι στις δόξες τους, τι θα λέγατε να φτιάχνατε
σορμπέ καρπούζι!
Είναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες
Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού.
- Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.
- Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
- Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Αν δεν έχουμε μεταλλικό σκεύος δεν πειράζει.
- Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.
από supersyntages
No comments:
Post a Comment