Sunday, 11 July 2010

Σορμπέ από καρπούζιιιιι!! ... Η μανούλα έφτιαξε ... Watermelon Sorbet

Υλικά συνταγής

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
  • 500 γρ. καρπούζι
  • χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη

Τι ξέρετε για το καρπούζι και το πεπόνι;
Τώρα που τα καρπούζια είναι στις δόξες τους, τι θα λέγατε να φτιάχνατε σορμπέ καρπούζι!
Είναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες

Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.
  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού.
  • Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  • Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.
  • Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Αν δεν έχουμε μεταλλικό σκεύος δεν πειράζει.
  • Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.

    No comments:

    Post a Comment

    © Το χαμομηλάκι | To hamomilaki