Sunday 11 July 2010

Η μανούλα έφτιαξε σορμπέ από καρπούζιιιιι!!
Watermelon Sorbet





Υλικά συνταγής
Watermelon Sorbet

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...* 500 γρ
καρπούζι
* χυμό απο 1/2 λεμόνι 
* 100 γρ. νερό
* 100 γρ. μαύρη ζάχαρη 


Τι ξέρετε για το καρπούζι και το πεπόνι; 

Τώρα που τα καρπούζια είναι στις δόξες τους, τι θα λέγατε να φτιάχνατε σορμπέ καρπούζι!
Είναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες

Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.
* Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. *Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

* Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.
* Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
* Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
* Αν δεν έχουμε μεταλλικό σκεύος δεν πειράζει.
* Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki