Friday 27 August 2010

Στο νοσοκομείο ο Ιρανός απεργός πείνας

Όσο φτωχή χώρα  και αν είμαστε
Όσο και αν υποφέρουμε από την κρίση
Όσο και αν πρέπει αν βάλουμε ταξη στους λαθρομετανάστες
Η Ελλάδα είναι φιλόξενη
Πρέπει
να τον βοηθήσουμε


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Χαμίντ Σαντεκί, ιρανός πρόσφυγας που βρίσκεται στην 29η μέρα απεργίας πείνας με ραμμένο στόμα ζητώντας άσυλο, καθώς έχασε εντελώς τις αισθήσεις του.
Ωστόσο, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του και πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις από τους γιατρούς ζήτησε να μεταφερθεί πίσω στο χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές των απεργών πείνας έξω από τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Μαζί με τον Σαντεκί, ένας ακόμα πρόσφυγας, ο Βαχίτ Φαρσμπάφ βρίσκεται επίσης στην 29η μέρα απεργία πείνας και αρνείται κάθε ιατρική φροντίδα. Την απεργία πλαισιώνουν τέσσερις ακόμα Ιρανοί πρόσφυγες που ξεκίνησαν σταδιακά σε συμπαράσταση με του δύο πρώτους ζητώντας άσυλο.
«Είναι φανερό πλέον ότι η ζωή των απεργών τίθεται σε κίνδυνο. Απαιτούμε άμεση συνάντηση με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών ώστε να δοθεί απάντηση και λύση στο αίτημα των απεργών πείνας χωρίς άλλη καθυστέρηση» αναφέρει στην ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ.


STOP CARTEL

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki