Thursday 19 August 2010

Μάστιγα στη Νικαράγουα η παιδική εργασία
Nicaragua: STOP child labor

Περίπου 250.000 παιδιά εργάζονται μαζί με τους γονείς τους στη συγκομιδή καφέ στη Νικαράγουα, κατά παράβαση του νόμου ο οποίος απαγορεύει την απασχόληση των ανηλίκων κάτω των 18 ετών στη χώρα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Νικαράγουα απαγόρευσε δια νόμου το 2002 την εργασία των ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
"Υπάρχει αντίσταση, όχι μόνο από μέρους των επιχειρήσεων", να δοθεί τέλος στην παιδική εργασία, "αλλά και των ίδιων των γονέων, οι οποίοι την ενθαρρύνουν", δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της οργάνωσης συνεργασίας "Cultivar", Ραφαέλ Μπαρέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Prensa.
Τα παιδιά εργάζονται κατά κύριο λόγο σε γεωργικές εργασίες, για τη συγκομιδή της σοδειάς, από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, στο βορρά της χώρας, όπου βρίσκονται οι περισσότερες φυτείες.
Η απασχόληση των παιδιών συνήθως εξαρτάται από το πόσο φτωχές είναι οι οικογένειες τους, και η "Cultivar", σε συνεργασία με τις αρχές, έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα σε φυτείες, προκειμένου "βαθμιαία τα παιδιά της εργασίας να πάνε στα σχολεία", σύμφωνα με τον Ραφαέλ Μπαρέρα.
Η Νικαράγουα απαγόρευσε δια νόμου το 2002 την εργασία των ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας είχε καταρτίσει το 1973 μια Συνθήκη που ορίζει ότι η ελάχιστη ηλικία ανάληψης εργασίας "δεν πρέπει να είναι κατώτερη από την ηλικία που σταματά η υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά ούτε σε κάθε περίπτωση τα δεκαπέντε χρόνια". 
enet


Child Labour in Latin America and the Caribbean
SOME KEY DATA ON CHILD LABOUR IN THE REGION!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki