Sunday 22 August 2010

Το «βραχιόλι του σεξ». Ένα παιχνίδι με κακή κατάληξη
“Sex bracelets”, a harmless craze or a dangerous game?

Μαζικό φαινόμενο έχει γίνει για τους νέους της Βραζιλίας το «βραχιόλι του σεξ», ένα αθώο αξεσουάρ κατασκευασμένο από σιλικόνη, το οποίο οι έφηβοι της χώρας το φορούν ως σημάδι σεξουαλικής δραστηριότητας.  
Τον τελευταίο καιρό όμως, αυτό το παιχνίδι έχασε ξαφνικά την όποια «αθωότητά» του, καθώς στάθηκε αφορμή για τον βιασμό μιας 13χρονης κοπέλας.

“Sex bracelets”, a harmless craze or a dangerous game?

Το «βραχιόλι του σεξ» φοριέται από τους εφήβους στη Βραζιλία για έναν απλό λόγο. Ανάλογα με το χρώμα που έχει το βραχιόλι, υποδηλώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα που έχει ο έφηβος, από ένα φιλί μέχρι την ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη.

Το παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία, όταν πριν από λίγους μήνες ένα νεαρό κορίτσι 13 ετών, που φορούσε ένα βραχιόλι μαύρου χρώματος, σημάδι πως έχει προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή, βιάστηκε από τρία αγόρια, στην πόλη Londrina του Παναμά. Ο σάλος που ακολούθησε ανάγκασε τον δήμαρχο του Ρίο να απαγορεύσει τα «βραχιόλια του σεξ» σε όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και να καταστήσει παράνομη την πώλησή τους σε νέους κάτω των 18 ετών.

Η απόφαση όμως αυτή του Δημάρχου έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.
Το κόστος του βραχιολιού που ανέρχεται στα 50 λεπτά η δωδεκάδα και το γεγονός πως πωλούνται σχεδόν παντού, καθιστά την απαγόρευση, ανεφάρμοστη. 

1 comment:

  1. athenstransport: Τα "sex bracelets" είναι αστικός μύθος βλ. http://t.co/wjyc0ow , wikipedia κ.α.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki