Thursday 9 September 2010

Φαγητό σε βαζάκι ή σπιτικό φαγάκι; Φασολάκια για παιδιά!

Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα βαζάκια με βρεφικές τροφές οι οποίες υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους
για την ποιότητα τους. 
Μπορείτε όμως να αλέθετε το δικό σας σπιτικό φαγητό και να το διατηρείτε για 2 ημέρες στο ψυγείο.
 Πολλά από αυτά όμως περιέχουν συστατικά τα οποία δεν είναι πάντα προσαρμοσμένα στην ηλικία του μωρού (περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή μέλι) παρόλο που γράφουν ότι είναι.
Τα βαζάκια, είναι μια καλή λύση για την περίπτωση που δεν βρίσκεστε σπίτι, ή δεν προλάβατε να μαγειρέψετε.  
Δεν συμφέρει όμως από οικονομικής άποψης να τα εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα του μωρού. 
Όπως και για κάθε τι, διαβάστε την ετικέτα με τα συστατικά που περιέχει η συσκευασία και την ημερομηνία λήξης.
Γενικώς, μπορείτε να αλέθετε το δικό σας σπιτικό φαγητό και να το διατηρείτε για 2 ημέρες στο ψυγείο.
Έτσι ελέγχετε την ποιότητα της τροφής και την ποικιλία των συστατικών.
Πριν δώσετε στο μωρό το γεύμα του φροντίστε να είναι αν όχι σε χλιαρή θερμοκρασία, τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου.

Το παιδοφασολάκι... 

Συστατικά

  • φασολάκια
  • πατάτες
  • κοτόπουλο
  • 1 ελιά

Οδηγίες

1. Μαγειρεύουμε τα φασολάκια όπως ξέρουμε. Βάζουμε λίγα σε ένα πιάτο και του δίνουμε το σχήμα φορέματος
2. Τοποθετούμε μια πατάτα για κεφάλι
3. Κόβουμε κοτόπουλο για χέρια και πόδια
4. Προσθέτουμε λίγα φασολάκια για μαλλιά. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος της ελιάς για μάτια και μια λωρίδα για στόμα
Έτοιμο το κοριτσάκι μας!!

Η ιδέα είναι της Kate love Greg

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki