Friday 17 September 2010

Δημιουργία Κέντρου για τυφλά παιδιά

16 με 19 Σεπτεμβρίου

Ανοιξε χθες τις πόρτες του το 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ»,
στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.


Με σύνθημα «Η ΑΜΥΜΩΝΗ χτίζει, ο φίλος στηρίζει» το φεστιβάλ διοργανώνεται, 16 με 19 Σεπτεμβρίου, από τις οικογένειες των παιδιών με πρωταρχικό σκοπό την ενημέρωση για την ανέγερση του Κέντρου Εκπαίδευσης τυφλών πολυανάπηρων ατόμων, που ξεκινά αυτήν την περίοδο.

Οραμα του συλλόγου είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός κέντρου ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης, απόλυτα εξειδικευμένου για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, το οποίο θα καλύψει το κενό στη Βόρεια Ελλάδα και θα προσφέρει στα παιδιά εκπαίδευση.

Ιατρική ομάδα
Το Κέντρο θα στελεχωθεί από ιατρική ομάδα (παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, οφθαλμίατρο, αναπτυξιολόγο, ορθοπεδικό κ.ά.), διάφορες ειδικότητες (εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό) και θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.
«Ηδη, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, μας έχει παραχωρηθεί έκταση 376 τ.μ. για την ανέγερση και λειτουργία του Κέντρου, έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά στην Πολεοδομία και περιμένουμε σύντομα την οικοδομική άδεια» δηλώνει στο «Εθνος» η πρόεδρος του συλλόγου, Σωτηρία Αλεξοπούλου.
Στελλα Κεμανετζή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki