Friday 8 October 2010

«Σφυροκόπημα» στην παιδική πορνογραφία: 177 ανώμαλοι έχουν διακινήσει πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Όλη την Ελλάδα μαγάρισαν οι διεστραμμένοι
Σε 18 συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα».

Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων. Από τους συλληφθέντες οι 16 είναι Ελληνες και δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη Ελληνες στα όρια του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του ίντερνετ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη, όπου για την χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή (προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.
Σε ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες του διαδικτύου να έχουν διακινήσει  πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις παρακάτω περιοχές:
(με αλφαβητική σειρά)
Αττικής, 
Αιγίου, 
Αλεξανδρούπολης, 
Αριδαίας,
Άρτας, 
Βελεστίνου,
Γαλαξιδίου,  
Γρεβενών, 
Ημαθίας,
Θεσσαλονίκης, 
Θήβας,  
Ιωαννίνων, 
Καβάλας, 
Καλαμαριάς, 
Καλαμάτας, 
Καρδίτσας,   
Κατερίνης, 
Κέρκυρας, 
Κιλκίς, 
Κοζάνης, 
Κομοτηνής,
Κρήτης, 
Κω,  
Λαμίας, 
Λάρισας,
Λευκάδας, 
Λιβαδειάς, 
Μεσολογγίου, 
Μυκόνου,
Μύλου,  
Μυτιλήνης, 
Νάουσας, 
Πρέβεζας, 
Πάτρας, 
Πάρου, 
Πτολεμαΐδας,
Ρόδου,
Σερρών,
Σκιάθου, 
Σύρου, 
Τρικάλων, 
και Χαλκιδικής.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 308 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 39  φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές  και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB, τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Ελένης Ράϊκου διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίους Εισαγγελείς. 
έθνος

1 comment:

  1. Αν δεν τιμωτούνται παραδειγματικά και σκληρά ( απάνθρωπα θα έλεγα) ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν τέτοια έκφυλά τέρατα.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki