Saturday 16 October 2010

Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα υποσιτισμένα παιδιά - Hunger and Poverty

Ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα υποσιτισμένα παιδιά πραγματοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πρόκειται για μια εκστρατεία πολυμέσων με τίτλο «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» με φωτογραφίες και βίντεο από ιστορίες παιδιών ανά τον κόσμο που θα παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, Σάββατο (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) στους χώρους του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (καθημερινά 13:00-21:00).
Φωτορεπόρτερς του πρακτορείου VII ταξίδεψαν σε «καυτά σημεία» του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο, από εμπόλεμες ζώνες μέχρι αναπτυσσόμενες οικονομίες για να ρίξουν φως στα αίτια της κρίσης του υποσιτισμού και τις καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμησή του.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία παρουσιάζει ιστορίες από το Μπαγκλαντές, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Λ.Δ. του Κονγκό, το Τζιμπουτί, την Ινδία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν επιστολές στους επικεφαλείς των κυβερνήσεων, ζητώντας να αλλάξουν την πολιτική τους στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας και παροτρύνοντάς τους να προσφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες και καλύτερης ποιότητας τροφή στους πληθυσμούς χωρών που πλήττονται περισσότερο.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν ήδη υπογράψει την αίτηση της εκστρατείας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.starvedforattention.org, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στους ηγέτες των χωρών την παραμονή της Συνόδου G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, 195 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού, το 90% των οποίων ζουν στην Αφρική και τη Νότια Ασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.

7 comments:

  1. Κανένα παιδάκι δεν θα έπρεπε να δυστυχεί..Η "δυστυχία" όμως είναι πολύ πιο κοντά από όσο τη φανταζόμαστε..Εμείς απτόητοι συνεχίζουμε την "κίβδηλη" και ματαιόδοξη ζωή μας..
    Χαμομηλάκι, είσαι ένα από το πιο ωραία blog που έχω δει..Τιμή μου για την παρακολούθηση..Να'σαι πάντα καλά..

    ReplyDelete
  2. Ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.
    και αλλα τοσα παιδια πεθαινουν απο εληψη νερου βαλτο σε παρακαλω και στους ενωμενους

    ReplyDelete
  3. Καλώς ήρθες Αχελωίδα :-)

    Σύντομα, θα αναρτήσουμε από το όμορφο blog σου κείμενα στο Χαμομηλάκι

    Κι εσύ να είσαι πάντα καλά

    ReplyDelete
  4. Αμέσως Αγέρα μας

    ReplyDelete
  5. Και να σκεφτεί κανείς ότι είμαστε στον 21ο αιώνα!

    ReplyDelete
  6. Αυτή την φορά τα παιδιά θύματα της παγκοσμιοποίησης
    Τα σιτηρά στον κόσμο επαρκούν να συντηρήσουν 3 φορές τον κόσμο
    Αλλά και το νερό
    Διαφήμιση σε εμφιαλωμένο νερό
    Ένα δεκάλεπτο πάει για να έχουν τα παιδιά της Αφρικής νερό
    Παιδιά πεθαίνουν από νερό
    Και δεν θέλουν να τα σώσουν\
    Αθώα θύματα του παγκοσμίου τέρατος, και των οικονομικών συμφερόντων

    ReplyDelete
  7. Μόνο τα λεφτά για το CERN θα έσωζαν για πλάκα την Αφρική, αλλά τι να κάνουμε, προέχει να βρούμε το σωματίδιο του Θεού

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki