Sunday 28 November 2010

«Από το Μαιευτήριο στο Ίδρυμα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
3ηςΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
“Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

7ο χλμ οδού Λαγκαδά, 54500 Θεσσαλονίκη - Τηλ. 2310691400 - Fax: 2310681811

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων», το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Από το Μαιευτήριο στο Ίδρυμα» με την υποστήριξη της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, ώρα έναρξης 9.00 π.μ., στο Ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel” (Κολοκοτρώνη 16, Θεσσαλονίκη).
Πρόκειται για μια διοργάνωση ειδικού βάρους με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα στην οποία θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν θέματα για την πορεία και την εξέλιξη των ανθρώπων με αναπηρία στη ζωή των οποίων ο επόμενος σταθμός μετά το μαιευτήριο είναι το ίδρυμα και για αρκετά από αυτά, ακόμη και όταν ενηλικιωθούν. Θα επιχειρηθεί  η ανίχνευση των κομβικών σημείων σε αυτήν την πορεία, οι παρεμβάσεις που δύνανται να γίνουν από τη γέννηση και μετά αλλά και οι παρεμβάσεις στη λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών με την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αναδειχθεί η ρεαλιστική πραγματικότητα του κοινωνικού και θεσμικού ελλείμματος της κοινωνίας μας έναντι της ευθύνης στους ανθρώπους που ως παιδιά και στη συνέχεια ως ενήλικες βιώνουν την εγκατάλειψη ή την ακαταλληλότητα ή την αδυναμία της φυσικής φροντίδας. Αποτελεί έμπρακτη έκφραση ενσυναίσθησης και αποτελεί πρωτοβουλία συνηγορίας για τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας που δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα αυτοπροστασίας και αυτοοργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.  
Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα παρουσιάσουν εισηγήσεις ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες με πλούσιο επιστημονικό έργο και πολυετή εμπειρία στα θέματα που θα αναπτυχθούν.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην Ημερίδα μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής στο fax: 2310 681811 ή στο e-mail: grammateia.agiospan@N3.syzefxis.gov.gr.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 691 404.
ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 
«Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

Επιστημονική Ημερίδα
«Από το Μαιευτήριο στο Ίδρυμα»
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010
Ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel

Χρήσιμες πληροφορίες:
Παρακαλούμε να αποσταλεί συμπληρωμένη η αίτηση συμμετοχής στο fax: 2310 681811 ή στο e-mail: grammateia.agiospan@N3.syzefxis.gov.gr.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 691 404.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki