Saturday 27 November 2010

Εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας στις φυλακές
ανηλίκων Αυλώνας

Στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας υπάρχουν 370 έγκλειστα παιδιά και νέοι, εκ των οποίων οι 300 είναι άποροι 
και δεν δέχονται ποτέ επισκεπτήριο. 

Τους λείπουν είδη απαραίτητα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα...


Όλοι να βοηθήσουμε, όλοι. 
Όμως μια απορία έχω που αγγίζει τα όρια της ένστασης. 
Η Πολιτεία τι κάνει;; 
Έκλεισε μέσα 300 άπορα παιδιά και δεν έχει κουβέρτες να τα σκεπάσει; Πάμε καλά; Δεν έχει η Πολιτεία τη δυνατότητα να τους προσφέρει τα στοιχειώδη;

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με σκοπό να βοηθήσει τους έγκλειστους να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες χειμερινές συνθήκες. 
Στην ημερομηνία παράδοσης της βοήθειας δόθηκε παράταση, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη ανταπόκριση του κοινού.
Οι πλειοψηφία των έγκλειστων των φυλακών ανηλίκων Αυλώνας είναι άποροι αλλοδαποί μετανάστες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. 
Δεν έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους και δεν έχουν ποτέ επισκεπτήριο, ούτε δυνατότητα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στη χώρα τους. 
Τους λείπουν είδη απαραίτητα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα, γι’ αυτό και η ένωση «Μαζί για το παιδί» ξεκίνησε τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η παράδοση της βοήθειας θα γίνει τελικά στις 8 Δεκεμβρίου, μετά από παράταση δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με την ένωση, τα παιδιά των φυλακών έχουν ανάγκη κυρίως από χειμωνιάτικα σκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, απορρυπαντικά κ.λ.π.), παπούτσια, ρούχα, εσώρουχα, τηλεκάρτες, γραφική ύλη και ξένο τύπο. Επισημαίνεται ότι τα είδη ρουχισμού πρέπει να είναι για αγόρια 16-24 ετών. 
Η γραφική ύλη περιλαμβάνει φακέλους αλληλογραφίας, γραμματόσημα και στυλό για να επικοινωνούν οι κρατούμενοι με τις οικογένειές τους, όπως και εφημερίδες από Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία, Σουδάν, κ.α. για την ενημέρωσή τους. Μπορούν επίσης να προσφερθούν εθελοντικά θεατρικές ομάδες για την οργάνωση κάποιας παράστασης για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Μ.Κ.Ο. αποτελείται από δέκα οργανώσεις-μέλη και προσφέρει κάθε μορφής βοήθεια σε παιδιά και νέους. Έχει θέσει επίσης σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού για παιδιά, νέους και γονείς.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας, μπορούν να προσκομίζουν τα είδη που έχουν συγκεντρώσει στην αποθήκη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί στην συμβολή των οδών Μπουσίου 20 και Κούπα 33 στην Αθήνα, έως και τις 7 Δεκεμβρίου, 10.00-18.00 καθημερινά.

1 comment:

  1. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχει κάνει και το http://xeblogarisma.blogspot.com/
    Που έχω την τιμή να είμαι συντάκτης
    Προτείνω αν συμφωνείτε να κάνουμε μια εκπομπή στο ραδιόφωνο με την συμμετοχή όλων μας

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki