Monday 10 January 2011

Η 4χρονη που νίκησε τον καρκίνο του στήθους - Aleisha Hunter: Four year old battles breast cancer

«Ήξερα ότι είχα καρκίνο στο σώμα μου και ότι οι γιατροί με έκαναν καλά. Ξέρω ότι ο καρκίνος μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους να πάνε στον παράδεισο, αλλά τώρα είμαι καλύτερα».
 
Η Aleisha Hunter από το Τορόντο, είναι ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του στήθους. Σήμερα, είναι τεσσάρων ετών αλλά η αρρώστια «χτύπησε» την Aleisha όταν ήταν μόλις δυο χρονών.
Four year old battles breast cancer
Η μητέρα της, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την σκληρή αλήθεια όταν ενώ την έκανε μπάνιο ανακάλυψε ένα μικρό σκληρό όγκο στο στήθος της που είχε το μέγεθος μπιζελιού: «νόμιζα ότι ήταν απλά μια κύστη» εξομολογήθηκε στη Daily Mail. 
Ωστόσο, το μεγάλο σοκ ήρθε αργότερα όταν η ιατρική διάγνωση έδειξε ότι επρόκειτο για καρκίνο του στήθους: «έμεινα στήλη άλατος. Μου ήταν αδιανόητο να πιστέψω ότι ένα τόσο μικρό παιδί θα μπορούσε να πάθει κάτι τέτοιο» είπε η Melanie.
H δίχρονη τότε Aleisha υπεβλήθη αμέσως σε μαστεκτομή, ενώ οι γιατροί της αφαίρεσαν και έξι λεμφαδένες από τη μασχάλη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί: «Σοκαριστήκαμε τόσο πολύ από τη διάγνωση. Ασχολούμαι με τον καρκίνο εδώ και 25 χρόνια και ποτέ δεν έχω συναντήσει τόσο νέο ασθενή. Είναι η νεότερη γνωστή περίπτωση στον κόσμο»,δήλωσε η γιατρός της μικρής, Nancy Down.
Ευτυχώς για την μικρή Aleisha, οι εξετάσεις «έδειξαν»ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί και έτσι δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες. 
Οι γιατροί, θεωρούν πλέον απίθανο να επιστρέψει ο καρκίνος, όμως η Aleisha θα συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια να υποβάλλεται σε τακτικούς ελέγχους, ενώ στην εφηβεία της θα πρέπει να κάνει πλαστική ανάπλαση στήθους.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά την περιπέτεια της η Aleisha χαμογελά, έχοντας απόλυτη συνείδηση του τι της συνέβη: «Ήξερα ότι είχα καρκίνο στο σώμα μου και ότι οι γιατροί με έκαναν καλά. Ξέρω ότι ο καρκίνος μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους να πάνε στον παράδεισο, αλλά τώρα είμαι καλύτερα».

πηγή

2 comments:

  1. Αγαπητό μου Χαμομηλάκι
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    Μια τέτοια είδηση,
    σαν καυστικό οξύ
    καίει τα μάτια την καρδιά
    και το μυαλό μας
    .....τα πάντα όλα φαίνονται
    και είναι ΑΣΗΜΑΝΤΑ
    όσο, έστω και ένα παιδί,
    έχει καρκίνο...
    πολύ υπομονή, προσευχή
    και Ελπίδα
    χρειάζεται για να συνεχίζει κανείς
    την καθημερινή ζωή του,
    μετά την ανάγνωση
    μιας τέτοιας είδησης.

    Καλή ημέρα να έχετε όλοι.

    ReplyDelete
  2. Despoina, καλή δύναμη !!
    Αναδημοσιεύσαμε στο Χαμομηλάκι ένα κείμενο σου

    Σ' ευχαριστούμε

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki