Sunday 9 January 2011

Μάνα-ηρωίδα έσωσε τα εννέα της παιδιά

Έγκυος έσβησε φωτιά και έσωσε τα 9 παιδιά της!

Έγκυος έσβησε φωτιά & έσωσε τα 9 παιδιά της!
Χάρη στην υπερπροσπάθεια της εγκυμονούσας μητέρας και των συγχωριανών της, που έσβησαν τις φλόγες που είχαν τυλίξει το υπνοδωμάτιο, σώθηκαν τα ανήλικα παιδιά 13μελούς οικογένειας...

... στην Βάλμη Πηνείας, από τη φωτιά που  ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή των Θεοφανίων.
Πλέον, η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού είναι αναγκασμένη να μοιράζεται το σαλόνι και την κουζίνα του σπιτιού, ενώ αυτό που ζητούν από τους αρμόδιους είναι η παραχώρηση μιας λυόμενης κατοικίας, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Πρόκειται για το σπίτι της  οικογένειας του 39χρονου Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου και της 30χρονης συζύγου  του Μαίρης, η οποία  διανύει τον 6ο μήνα κύησης και οι οποίοι έχουν 9 ανήλικα παιδιά, το μεγαλύτερο ηλικίας 12 ετών και το μικρότερο 1 έτους. Στο σπίτι δε, διαμένουν και οι ηλικιωμένοι γονείς του κ. Διαμαντόπουλου.
Από το παράθυρο για να σβήσει τη φωτιά…

Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν από το υπνοδωμάτιο  του ζευγαριού  άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί. Οι καπνοί έγιναν αντιληπτοί από τον ανιψιό του κ. Διαμαντόπουλου, που βρίσκονταν στο σπίτι, ενώ τα παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στην κουζίνα, εκτός του αγοριού 1 έτους, που ήταν στην κούνια του.

Στο σπίτι επικράτησε πανικός. Η 30χρονη  μητέρα βρήκε τη δύναμη, παρά την κατάστασή της, και από την αυλή πήρε το λάστιχο από την βρύση, ανέβηκε στο παράθυρο του δωματίου, μπήκε μέσα και άρχισε να σβήνει τη φωτιά.

Παράλληλα, οι συγχωριανοί της, ήρθαν με λάστιχα και κουβάδες, ενώ άλλοι έβγαζαν  τα ανήλικα παιδιά από το σπίτι και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Την ώρα εκείνη ο κ. Διαμαντόπουλος δεν βρίσκονταν σπίτι, ωστόσο ειδοποιήθηκε και  όταν έφτασε δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που  είχε συμβεί. Μέσα στην όλη αυτή κατάσταση, υπήρχε η χαρά ότι τελικά κανένα από τα παιδιά δεν έπαθε το παραμικρό.

Έκκληση για βοήθεια…

Τα  αντικείμενα του  σπιτιού και τα είδη ρουχισμού καταστράφηκαν  και η οικογένεια του κ. Διαμαντόπουλου, πλέον δεν διαθέτει τον απαιτούμενο  χώρο για να μπορέσει να ζήσει και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχουν 9 ανήλικα παιδιά και σε λίγους μήνες θα έρθει στη ζωή και ένα ακόμη παιδί. Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά προήλθε από την τηλεόραση, που βρίσκονταν στο δωμάτιο, πιθανόν από βραχυκύκλωμα.

Το  σπίτι είχε «χτυπηθεί» και από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και είχε χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμο. Από τότε η οικογένεια, όπως τονίζει και ο αδελφός του κ. Κων/νου, κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, έχει ζητήσει ένα κοντέϊνερ, αλλά ακόμη δεν τους έχει παραχωρηθεί, με αποτέλεσμα να διαμένουν ακόμη στο υπό ανακατασκευή σπίτι τους.

Πάντως, η οικογένεια επικοινώνησε με τον μέχρι πρότινος δήμαρχο Πηνείας  και νυν αντιδήμαρχο Ήλιδας Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε  ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθηθεί η οικογένεια.

Χθες  το πρωί η κα Μαίρη Διαμαντοπούλου πήγε με τον σύζυγό της στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, για να μάθουν για την κατάσταση του εμβρύου, αφού από το γεγονός η ίδια ταράχτηκε πολύ. Εκτός του ότι έμαθαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, τους γνωστοποιήθηκε και το φύλο του μωρού, ένα κοριτσάκι, το οποίο θα φέρει στον «κόσμο» η 30χρονη σε 3 περίπου μήνες.

(ρεπορτάζ του Παναγιώτη Πεντάζου, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)

Ηλεία Τώρα

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki