Tuesday, 15 March 2011

Μμμμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε χαλβά και μοσχοβολάει
το σπίτι!!
Halva (A Greek Sweet Using Semolina)


Halva

Χαλβάς παραδοσιακός 
με χοντρό σιμιγδάλι 
 
Συστατικά συνταγής


  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • κανέλλα
  • μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες συνταγής

* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι (τα αμύγδαλα και τις σταφίδες). 
* Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι και να πάρει όμορφο καστανό χρώμα (να καβουρντιστεί).
* Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γρήγορα ρίχνουμε το νεράκι καυτό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
* Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
* Όταν «κάτσει» το μείγμα ξεσκεπάζουμε και αρχίζουμε το ανακάτεμα.
* Μόλις ο χαλβάς χυλώσει και ξεκολλάει για τα καλά από τα τοιχώματα είναι έτοιμος!! 
* Τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλλα. 
* Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα. 
.
Καλή σας όρεξη!!

1 comment:

  1. το εφτιαξα με ψιλο σιμιγδαλι ομως και εγινε τελειο!!!!!!ευχαριστουμε για την συνταγη

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki