Halva |
με χοντρό σιμιγδάλι
Συστατικά συνταγής
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- κανέλλα
- μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες συνταγής
* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι (τα αμύγδαλα και τις σταφίδες).
* Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι και να πάρει όμορφο καστανό χρώμα (να καβουρντιστεί).
* Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γρήγορα ρίχνουμε το νεράκι καυτό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
* Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
* Όταν «κάτσει» το μείγμα ξεσκεπάζουμε και αρχίζουμε το ανακάτεμα.
* Μόλις ο χαλβάς χυλώσει και ξεκολλάει για τα καλά από τα τοιχώματα είναι έτοιμος!! * Τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλλα.
* Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
.
Καλή σας όρεξη!!
το εφτιαξα με ψιλο σιμιγδαλι ομως και εγινε τελειο!!!!!!ευχαριστουμε για την συνταγη
ReplyDelete