Thursday 2 June 2011

Γαλλία: Σκάνδαλο παιδεραστίας με πρώην υπουργό
Child sex claim adds to French elite's unease

Σάλος έχει (ξανα)ξεσπάσει στη Γαλλία, αυτήν τη φορά
με ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο παιδεραστίας και πρωταγωνιστή έναν πρώην υπουργό που δεν κατονομάστηκε

Στο χορό των σεξουαλικών σκανδάλων και ο Τζακ Λανγκ

Πάντως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ
θεώρησε ότι αυτόν "φωτογράφισε" ο φιλόσοφος

και πρώην υπουργός Παιδείας, Λικ Φερί, και απείλησε με μηνύσεις όποιους 

"σπιλώσουν την τιμή του". Προκαταρκτική εξέταση διέταξε 

αργότερα και η Εισαγγελία του Παρισιού.

 Child sex claim adds to French elite's unease

Σε συνέντευξή του στο Canal+, ο Φερί δήλωσε πως, όσο ο ίδιος ήταν υπουργός, είχε μάθει ότι ένας πρώην συνάδελφός του είχε συλληφθεί στο Μαρακές του Μαρόκου για συμμετοχή σε σεξουαλικό όργιο με ανήλικα αγοράκια.
Οι δηλώσεις του Φερί ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από όλο το ιδεολογικό φάσμα, με τους περισσότερους πολιτικούς να επισημαίνουν πως η παιδεραστία αποτελεί έγκλημα, και σε περίπτωση που ο πρώην υπουργός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αστυνομία και όχι να εξαπολύει "αόριστες κατηγορίες".
Από την πλευρά του, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Φερί -ο οποίος είχε υποστηρίξει πως τα όσα γνώριζε του τα επιβεβαίωσε πρώην πρωθυπουργός- "μαζεύτηκε".
Επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν έχει αποδείξεις, αλλά ότι το μοναδικό που έκανε είναι να μεταφέρει τα γεγονότα όπως του τα παρουσίασαν, ο τότε πρωθυπουργός (άγνωστο ποιος) και ορισμένοι πρώην υπουργοί, ο Φερί δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε αρκετά ΜΜΕ να αναπαράγουν πληθώρα σεναρίων για την ταυτότητα του υπουργού.

έθνος

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki