Friday 18 November 2011

Μια Ιταλίδα θέλει να σώσει την Ελλάδα

  και μαζεύει υπογραφές στο διαδίκτυο




Η Κλαούντια Μπέτιολ, πήρε από μόνη της τη πρωτοβουλία να σώσει τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, και όχι μόνο, η οποία κινδυνεύει να βγει στο σφυρί.
Η εν λόγω γυναίκα, η οποία είναι μηχανικός περιβάλλοντος και μητέρα ενός 13χρονου αγοριού, είχε την ιδέα τον περασμένο Ιούλιο να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας κάνει έκκληση για τη διάσωση των δημοσίων αγαθών των χωρών που μαστίζονται από τη κρίση.
Έτσι, σκεπτόμενη προφανώς πως σύντομα μετά την Ελλάδα θα βάδιζε στα ίδια χνάρια και η Ιταλία, λάνσαρε την ιστοσελίδα www.europeancommongoods.org, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα, το οποίο έχει σκοπό να σώσει τα δημόσια αγαθά που κινδυνεύουν να ξεπουληθούν όσο όσο.
Οι οπαδοί του εν λόγω κινήματος ποικίλουν. Απλοί πολίτες μέχρι και πολιτικοί, μέλη της ευρωβουλής προσυπογράφουν το εν λόγω μανιφέστο της διάσωσης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο μάλιστα έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά.
Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας ο οποίος θα σώσει "την κληρονομιά της Ελλάδας που πωλείται σε τιμές…ευκαιρίας σε ιδιώτες χωρίς καμία ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το γενικό καλό" όπως γράφει χαρακτηριστικά και η εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη της Ιταλίδας, υπό τον τίτλο "Την Ελλάδα; Θα την αγοράσουμε εμείς!".
Η Μπέτιολ, τονίζει στην εφημερίδα πως μαζεύουν υπογραφές για να ακουστεί η φωνή τους στις Βρυξέλλες.
"Θέλουμε να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό αριθμό για να μην πουν ότι είμαστε λίγοι πολίτες, αλλά ένα κίνημα" λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στόχος είναι να ταρακουνήσουν τους πολιτικούς, ώστε να ξυπνήσει μέσα τους η επιθυμία "να συνεχίσουν να χτίζουν και όχι να καταστρέφουν την Ευρώπη".


ΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki