Tuesday 15 May 2007

Στο στενό περιβάλλον οι βιαστές των παιδιών

Είναι μύθος ότι τα παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά από ξένους, αγνώστους.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό η κακοποίηση λαμβάνει χώρα μέσα στην οικογένεια.

 
Είναι φρικτό, αλλά ο ίδιος ο πατέρας είναι πολλές φορές ο άθλιος βιαστής, ή κάποιος άλλος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Οικείος, συμπαθής, φίλος της οικογένειας.
Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται, την εμπιστοσύνη, το «καλό» του πρόσωπο...
Προσοχή στα παιδιά μας...μας εκλιπαρούν...

6 comments:

  1. Φίλη μου Το Χαμομηλάκι υπάρχει κάποιες φορές και συνέχεια στο δράμα αυτού του παιδιού. Το δράμα είναι να το μάθει η μητέρα του, να μην κάνει τίποτα και να αφήνει με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά εντελώς αβοήθητα και θύματα αυτών των διαστροφών. Φυσικά δεν είναι όλοι οι γονείς τέτοιοι. Υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  2. Δε θελει να ξέρει η μητέρα, Agorafoviagr. Όλα γίνονται κάτω από τη μύτη της και δεν κάνει τίποτα για να μη μάθει ο κόσμος. Δεν είναι μανάδες αυτές είναι κτήνη που τρώνε τα παιδιά τους. Και υπάρχουν δυστυχώς πολλές.

    ReplyDelete
  3. Φίλε μου mathiou αυτό το "για να μην το μάθει ο κόσμος" ξέρεις πόσο με πληγώνει; Κλεινόμαστε στο καβούκι μας και πονάμε σιωπηλά με αυτόν τον τρόπο. Άλλες φορές κλείνουμε άτομα μέσα στο σπίτι για να "μην το μάθει ο κόσμος ότι έχουν αυτά τα άτομα ένα πρόβλημα". Όσο για αυτές τις μάνες που περιγράφεις, τι να πω.....Τα παιδιά φίλε μου λυπάμαι και όσους άλλους (γιατί μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι στη γειτονιά ή σε κλειστές κοινωνίες) γνωρίζουν και δε μιλάνε. Τους λυπάμαι και αυτούς γιατί, όταν ξέρεις την αλήθεια, βλέπεις κάποιο παιδί να τυραννιέται και σωπαίνεις τότε λυπάμαι που έχουν χάσει και αυτοί την ανθρωπιά τους. Γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα θύτης δεν είναι μόνον αυτός που το κάνει αλλά και όσοι το γνωρίζουν και δε μιλάνε. Γιατί με τη σιωπή τους, δίνουν έτσι έδαφος στον διεστραμμένο πατέρα να συνεχίζει να σακατεύει μία ψυχή. Μία ψυχή παιδική που δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την πράξη.

    ReplyDelete
  4. Δεν ξεπερνιέται ποτέ η κακοποίηση, δυστυχώς δεν ξεπερνιέται. Ακόμα και αν επιζήσει τελικά κάποιο παιδάκι θα πρέπει να τύχει μεγάλης αγάπης, απέραντης, για να επουλωθούν οι πληγές του. Ελάχιστα είναι τα ΤΥΧΕΡΑ. Δεν είναι για λύπηση κανένας υπεύθυνος, είναι όλοι ένοχοι. Ένοχη η κοινωνία ολόκληρη που ανέχεται, υπόλογη για το φοβερότερο των εγκλημάτων.

    ReplyDelete
  5. Exw dei kai alla sites alla th dikh sas euaisthisia den thn exoyn oyte thn AGAPH sas. Sto perivallon twn paidiwn einai oi exthroi toys. Peite to ayto polles fores mipws kai xypnhsoyn oi manades. Oyte giatroi oyte farmaka giatrevoyn ta paidakia. Exw katapiei tonoys farmakwn.
    Sas eyxaristw poy yparxete

    Alexis - Hamomilaki

    ReplyDelete
  6. Μόνο η αγάπη Alexis, μόνο, αυτή βοηθάει, κανένα φάρμακο, κανένα.

    Ξέρουμε ...

    Καλώς όρισες

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki