Friday 26 June 2009

Το Όραμα γίνεται πράξη

26 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια ημέρα Κατά των ναρκωτικών και κανείς, μα κανείς φορέας, ούτε κρατικός, ούτε ιδιωτικός δεν αναφέρθηκε στη μάστιγα των αιώνων.
Κανένας δημοσιογράφος, κανένα κανάλι, και φυσικά καμιά πολιτεία, κανένα υπουργείο.
Κανένας, εντελώς κανένας.
Τα παιδιά μας πεθαίνουν και κανένας δεν δίνει σημασία.
Πέρυσι, την ίδια μέρα, το Χαμομηλάκι έστελνε ανοιχτή επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο:
Η επιστολή εστάλη ταχυδρομικά σε όλες τις επισκοπές της χώρας μας, σε όλες.

Απάντησε μόνο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όχι οι υπηρεσίες του, αλλά ο ίδιος και μεταξύ άλλων έλεγε: «Το εγχείρημα βεβαίως για Ίδρυση Κέντρου Απεξάρτησης δεν είναι απλό, ούτε φυσικά εξαντλείται στα ευχολόγια μα και ούτε είναι μόνο θέμα της διοικήσεως της Εκκλησίας. Ίδωμεν».

Φέτος, ένα χρόνο μετά, ήσυχα, αθόρυβα, σεμνά επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων και ... παρακαλούμε διαβάστε:

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων
To Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με μέλη του Κέντρου, τους γονείς τους και το προσωπικό του προγράμματος τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που γευμάτισε το μεσημέρι μαζί με τα παιδιά στο Κέντρο, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία θα παραχωρήσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) οικόπεδο στην Αθήνα και θα καλύψει τα έξοδα για την ανέγερση θεραπευτικού προγράμματος διαμονής εφήβων.

Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε εφήβους που δεν διαθέτουν οικογενειακή υποστήριξη, βρίσκονται στο δρόμο, προέρχονται από την επαρχία ή έχουν αποφυλακιστεί, καλύπτοντας μια χρόνια και ζωτική ανάγκη στον τομέα αυτό.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συζήτησε με τους εκπροσώπους του Κέντρου τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, με στόχο τόσο την παραπομπή προς τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ των χρηστών που απευθύνονται στις ενορίες όσο και την υποστήριξη της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων που απεξαρτώνται.
ΑΠΕ - Romfea.gr 26.06.09

Ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του (7 Φεβ. 2008), με το σύνολο της Εκκλησίας αρνητικά διακείμενο απέναντί του για της επιλογές του και μια πολιτεία αδιάφορη για τις όποιες επιλογές και πρωτοβουλίες του, όσον αφορά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, ο Ιερώνυμος κάνει διακριτικά το Όραμα, πράξη.

2 comments:

  1. Δεν πουλάει το θέμα, δυστυχώς δεν πουλάει, αν είχαμε κάποιο νεκρό παιδί από ναρκωτικά, με δυνατότητα φωτογραφίας, ίσως να πούλαγε στους αλήτες

    ReplyDelete
  2. Ευτυχώς,υπάρχουν και τέτοιοι ιερείς.Δυστυχώς, αυτοί δεν ακούγονται!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki