Friday 24 July 2009

Κάρολος Παπούλιας: «... έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας ...»

«Ζούμε το τέλος μίας εποχής. Το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων, την ώρα που δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση. Πρόταση για μια ανάπτυξη ενάντια στη φτώχεια, τον αποκλεισμό, την ανεργία, ιδίως των νέων»
«Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας».

Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

1 comment:

  1. Απόμαχος01 August, 2009 22:13

    Κύριε Πρόεδρε,εγώ κατανοώ τις σκέψεις Σας,και συμφωνώ με το ότι έχει τρωθεί ο Κώδικας ο αξιακός!Και γιαυτό στη Θέση Σας,θα Είχα Παραιτηθεί!!!,προς Θεού δεν είναι υπόδειξη Κύριε Πρόεδρε,παρά μόνο υποκειμενική μου επιθυμία,γιαυτό Σας ζητώ Συγνώμη και παρακαλώ να με Συγχωρήσετε για την αυθαίρετη σκέψη,που τόλμησα και εξέφρασα.Αλλά δυστυχώς τα γεγονότα με εξαναγκάζουν να σκέφτομαι κατ'αυτό το τρόπο.Λυπάμαι και στενοχωριέμαι,δεν μπορώ να διορθώσω πλέον τίποτε....
    Επί τούτοις,Διατελώ μετά του προσήκοντος Σεβασμού,ευχόμενος τα καλύτερα ΑΠΟΜΑΧΟΣ
    ..//..
    Με την ευκαιρία θέλω" να συγχαρώ" όσους ρίχνουν ΝΕΡΟ στο Μύλο της πανδημίας της γρίπης των χοίρων και παράλληλα πριμοδοτούν άθελά τους η μή το Βωμό του Κέρδους των Πολυεθνικών Φαρμακοβιομηχανιών!!!Δλδ στη Πανδημία του Κέρδους!
    Σπουδαίο ρόλο στη προκειμένη περίπτωση παίζουν κυρίως τα ΜΜΕ δυστυχώς.....
    Πως μπορεί τελικώς να αντιδράσει κανείς?
    Απόμαχος

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki