Monday 20 July 2009

Έφυγε η γηραιότερη μητέρα του κόσμου

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών η μεγαλύτερη μητέρα του κόσμου.

Η Carmen Maria Bousada γέννησε δίδυμα αγοράκια το Δεκέμβριο του 2006 στη Βαρκελώνη, λίγες μέρες πριν από τα 67α γενέθλιά της. Αν και η ίδια υπερηφανευόταν ότι στην οικογένειά της πεθαίνανε σε ηλικία 100 χρόνων, ένα χρόνο μετά τη γέννηση των παιδιών, οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του μαστού.
Η ίδια παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα για την ηλικία της στους γιατρούς της κλινικής στην οποία υποβλήθηκε σε εξωσωματική. Καθώς ήταν άγαμη, χρησιμοποιήθηκε σπέρμα από ανώνυμο δότη, οπότε τα δυο αγοράκια δεν έχουν πατέρα.
Η ιστορία αυτή έδωσε το έναυσμα για μια σειρά ισχυρών αντιδράσεων όσον αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση γυναικών πάνω από 50 χρονών. Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν ότι " η γονιμοποίηση μιας 65 χρονης, άγαμης γυναίκας στερείται λογικής" και ότι " η εξωσωματική γονιμοποίηση σε αυτή τη κυρία υπήρξε πράξη άκρως εγωιστική". Οι κοινωνικοί λειτουργοί από την άλλη αναφέρουν οτι το να γεννάει μια γυναίκα παιδιά σε τόσο μεγάλη ηλικία " είναι απαγορευτικό. Τα παιδιά θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητά μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν ορφανά πολύ πριν ενηλικιωθούν. Θα πρέπει να έχουμε την αποφασιστικότητα να πούμε οχι σε γυναίκες που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις". Επίσης, με αφορμή αυτό το θάνατο, γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταγγέλλουν οτι οι θεραπείες γονιμότητας προκαλούν ή επιταχύνουν την εκδήλωση καρκίνου.
Γεγονός πάντως παραμένει ότι στα 3 τους δυο παιδιά έμειναν μόνα τους στον κόσμο και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει. Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα διέπει αυτόν τον τομέα γίνεται όλο και πιο εμφανής. Οι ηθικοί κανόνες δε, παραμένουν ασαφείς...τελικά τί μετράει περισσότερο; Η ανάγκη μιας γυναίκας να γίνει μητέρα ή το καλό των παιδιών;
ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ
photo at: www.chinadaily.com.cn

1 comment:

  1. Για μένα είναι ξεκάθαρο: μετράει πολύ περισσότερο το καλό των παιδιών από την ανάγκη της οποιασδήποτε γυναίκας να γίνει μητέρα. Υπάρχουν στο κόσμο ένα σωρό ορφανά παιδιά. Μπορεί να υιοθετήσει (φυσικά όχι σε τόσο μεγάλη ηλικία)και να αισθανθεί μάνα αν δεν μπορεί η ίδια να μείνει έγκυος παρά να φτάσει σε αυτή τη κατάσταση που έφτασε αυτή η γυναίκα, αφήνοντας πίσω της δύο αγγελούδια που δεν φταίνε σε τίποτα ορφανά από τα 3 τους χρόνια.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki