Friday 31 July 2009

Παιδική πορνογραφία
Stop Child Pornography

 

.

Παιδική πορνογραφία είναι η αναπαραγωγή σεξουαλικών εικόνων με αντικείμενο παιδιά. Πρόκειται για μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος. 

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή με τη χρήση βίας, ανήλικα αγόρια και κορίτσια υποχρεούνται σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, με ενήλικες, ακόμη και ζώα. 
Τα παιδιά , κάποιες φορές βρέφη, μικρότερα και από δύο ετών, βασανίζονται, υφίστανται κάθε μορφής σωματικής και ψυχολογικής βίας και συχνά δολοφονούνται. 

Οι παιδόφιλοι δράστες, συχνά φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες με ανήλικους, καθώς και σκληρές σκηνές κακοποίησης και προωθούν το υλικό μέσω διαδικτύου. 
Τη δράση των συγκεκριμένων δραστών- χρηστών του διαδικτύου, εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις παραγωγής πορνογραφικού υλικού, οι οποίες τροφοδοτούνται με ανθρώπινο υλικό από το trafficking παιδιών. 

Ο αριθμός των παιδιών που υποχρεούνται σε σεξουαλικές επαφές on-line μέσω διαδικτύου, αυξάνεται δραματικά. Στα τέλη του 1997 βρίσκονταν σε ”ζωντανή σύνδεση” 10 εκ. παιδιά παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη unicef 1. Εκ. παιδιά πωλούνται ετησίως στην Ασία με σκοπό την πορνεία. Από αυτά το 50 % πωλούνται από γνωστό, φιλικό πρόσωπο, 40 % πωλούνται από τις οικογένειές τους και 10% από άλλους συγγενείς. 
Ο αριθμός των παιδόφιλων τουριστών, υπολογίζεται ότι αποτελεί το 1% του συνολικού αριθμού ταξιδιωτών. Σύμφωνα με διεθνή οργανισμό ecpat οι πελάτες του σεξουαλικού τουρισμού κατηγοριοποιούνται στους περιστασιακούς, στους καθ’ έξη,( όπου επισκέπτονται χώρες με αυξημένη παιδική πορνεία και παιδιά ευάλωτα και φτηνά) στους διεστραμμένους και βίαιους και στους ευκαιριακούς επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν νέες εμπειρίες. 

Οι περισσότεροι αριθμητικά και ενεργοί πελάτες προέρχονται από την Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αγγλία, Καναδά, Αυστραλία. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν τέτοια ταξίδια, υπόσχονται στους παιδόφιλους, συνεχή εναλλαγή παιδιών κατά την παραμονή τους στις χώρες αυτές. 
Στην Ελλάδα η σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί σοβαρότατα ποινικό αδίκημα, ακόμα και αν η εγκληματική ενέργεια έχει διαπραχθεί σε άλλη χώρα.

πηγή

1 comment:

  1. Τους επιφανείς 'κυρίους' τους βάζουν για λίγο μέσα , να δείξουν τάχα μου πως έχουν μπέσα ! Η σύγχρονη 'λερναία ύδρα' θέλει ένα νέο Ηρακλή , αλλά στις μέρες μας αλήθεια , πού να βρεθεί ;
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki