Sunday 3 August 2008

Ο Ερυθρός Σταυρός κοντά στα ανήλικα παιδιά μεταναστών

Βοήθεια σε ατομικά είδη υγιεινής και καθαριότητας και σε είδη πρώτης ανάγκης πρόσφερε ο Ερυθρός Σταυρός Άρτας στις δύο οικογένειες λαθρομεταναστών, Ιρακινής καταγωγής, που έχουν μεταφερθεί από την περασμένη Παρασκευή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας όπου και εξακολουθούν να παραμένουν, έχοντας ανάμεσά τους και 5 ανήλικα παιδιά, ηλικίας από ενός έως έξι ετών. 

Οι δύο οικογένειες, οι οποίες ήταν στα κρατητήρια της Ηγουμενίτσας και μεταφέρθηκαν με εντολή της Γ.Α.Δ.Π. Ηπείρου, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στα κρατητήρια της Α.Δ. Άρτας μέχρι την Πέμπτη, οπότε και θα φύγουν, άγνωστο για πού! 

Το πιο πιθανό είναι να μεταφερθούν σε κάποια άλλα κρατητήρια, κάποιας άλλης Αστυνομικής Διευθυνσης. Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλη, κυρίως σε ότι αφορά τα ανήλικα παιδιά, στα μάτια των οποίων βλέπει κανείς την αντανάκλαση αυτών των ενεργειών που στόχο έχουν να κάνουν πιο άνετη και, ει δυνατόν, πιο ευχάριστη την παραμονή τους στο χώρο αυτό που μόνο για παιδιά δεν είναι κατάλληλος. 

«Όλοι οι φορείς είναι μαζί μας και ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί διότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο ευαίσθητο λόγω των παιδιών, είναι πέντε μωρά» δήλωσε η Χάιδω Γκοργκόλη, γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας. «Οι συνάδελφοι οι ίδιοι αγοράσανε λεκάνες για να μπορούμε να τα πλένουμε, τους αγοράσανε γάλατα. 
Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός μετά από παρέμβαση δική μας σαν Σωματείο και ήρθανε και πρόσφεραν σήμερα τη βοήθειά τους» είπε η κυρία Γκοργκόλη η οποία επανέλαβε πως τα κρατητήρια της Α.Δ. είναι για ποινικούς κρατούμενους και για βραχυχρόνια παραμονή και όχι για λαθρομετανάστες, πόσο μάλλον για την παραμονή παιδιών για τα οποία οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες. 

«Κάναμε το αυτονόητο» δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού Γιώργος Βασιλείου, τονίζοντας ότι ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας κατέγραψε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και πρόσφερε ό,τι μπορούσε στο μέτρο του δυνατού. 
Η διατροφή των ενηλίκων εξασφαλίζεται από την Υπηρεσία ενώ ο Ερυθρός Σταυρός εξασφάλισε γι’ αυτούς κάποια είδη ατομικής υγιεινής και για τα παιδιά είδη διατροφής, είδη ρουχισμού και παιχνίδια. 
Όποιοι πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια καλό είναι να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του Ερυθρού Σταυρού ώστε η διάθεση προσφοράς να είναι με βάση τις πραγματικές ανάγκες οι οποίες καταγράφονται πάντα σε συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με την Α.Δ. Άρτας. 

Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com

2 comments:

  1. Χαμομηλάκι,διαβάζοντας τις σελίδες του μπλοκ σου ένιωσα απίστευτο πόνο.Όχι γιατί δεν ήξερα ή δεν ξέρω τι συμβαίνει γύρω μας,αλλά γιατί το βρίσκω άδικο να αναπαράγεις όλα αυτά τα φρικιαστικά που συμβαίνουν.Με έργα αλλάζουν οι άσχημες καταστάσεις και όχι γράφοντας και ξαναγράφοντας ότι συμβαίνει στον άρρωστο κόσμο μας.Και έργο δεν έχω δει ακόμη....

    ReplyDelete
  2. Καλή μας φίλη Aza, δεν ξέρουμε τι έργο περιμένεις, δεν είμαστε ακτιβιστική οργάνωση, ούτε ΜΚΟ να εισπράττουμε από κάπου χρήματα για να κάνουμε κάποιου είδους «έργο», αυτό το αφήνουμε σε άλλους, υπάρχουν εξ άλλου τόσοι πολλοί.
    Μια ιστοσελίδα είμαστε ένα blog, τίποτε παραπάνω κι έχουμε ένα σκοπό: Να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για την κακοποίηση του παιδιού.

    Αναδεικνύουμε τα σημεία και τέρατα επειδή πολλοί τα βόλεψαν με την συνείδησή τους.
    Καταγγέλλουμε τους φορείς για την ολιγωρία τους τουλάχιστον.
    Προβάλλουμε την χαρά της ζωής που προέρχεται από τα παιδιά.

    Στο «περιθώριο» αυτής της δραστηριότητας πολλοί που ταλαιπωρήθηκαν και δεν έχουν που να πουν τον πόνο τους, επειδή αισθάνονται ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει, έρχονται διακριτικά να ανοίξουν την ψυχή τους και να εισπράξουν ένα καλό λόγο.

    Αυτά κάνουμε καλή μας Aza και τίποτε άλλο μη περιμένεις από μας. Σημασία έχει, όχι τι περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τους άλλους.

    Τέλος, σου αφιερώνω το παρακάτω δικό μου video, με πολλή αγάπη από τα χαμομηλάκια όλου του κόσμου

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki