Friday 30 October 2009

ΗΠΑ: 4 έφηβοι ύποπτοι για βιασμό 15χρονης

Τέσσερις εφήβους συνέλαβε σήμερα η αστυνομία της Καλιφόρνια ως ύποπτους για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στην επίθεση μπορεί να εμπλέκονται έως και 12 άτομα και ότι συνεχίζει να αναζητά τους υπόλοιπους υπόπτους.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο σε λύκειο του Ρίτσμοντ, συνοριακής πόλης ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση διήρκησε επί δύο ώρες και αρκετοί από τους δράστες πήραν μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία.

Η νεαρή κοπέλα, που έβγαινε από το λύκειο, ετοιμαζόταν να τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να την παραλάβει, όταν ένας φίλος της τήν έπεισε να καθήσει με μία παρέα που έπινε σε ένα απομονωμένο σημείο των εγκαταστάσεων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν η κοπέλα έπεσε αναίσθητη, ύστερα από κατανάλωση κονιάκ.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στις ΗΠΑ, όπου η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από το γεγονός πώς τόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να την αποτρέψει.
Οι τέσσερις συλληφθέντες έφηβοι αντιμετωπίζουν ισόβεια κάθειρξη σε περίπτωση που καταδικαστούν. Οι τρεις εξ αυτών είναι ανήλικοι -15, 16 και 17 ετών- αλλά διώκονται ως ενήλικες λόγω της βιαιότητας της επίθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ
Ημρηισία online

3 comments:

  1. και δεν είναι απ' τα χειρότερα που συμβαίνουν...
    Ειδικά στην Αμερική...

    ReplyDelete
  2. Εδω θα λεγανε,το καυμενο το "παιδι",ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ,που εχει βιωματα απο την παιδικη του ηλικια,ας του δωσουμε και αλλη μια ευκαιρια,και μπλα μπλα μπλα.
    Συμπερασμα;
    Αθωος ο κατηγορουμενος.

    ReplyDelete
  3. Μια διαφορετική άποψη από του “ανώνυμου” ίσως λιγότερο αμερικάνικη…..
    Το καημένο το παιδί είναι πάντα ένα καημένο παιδί, δεν είναι δυνατόν να υπολογίζουμε έναν ανήλικο σαν ενήλικο "λόγω της βιαιότητας της επίθεσης".
    Ο λόγος που ένα άτομο θεωρείται ανήλικο είναι διότι βρίσκεται κάτω από κηδεμονία και ο κηδεμόνας είναι υπεύθυνος για τις παραβατικές πράξεις του ανηλίκου.
    Αυτό δεν είναι τυχαίο, αν σκεφθούμε πως την συμπεριφορά του ένας ανήλικός την αντιγράφει από το περιβάλλον στο οποίο ζει.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν θα έπρεπε οι μεν ανήλικοι να μπουν σε θεραπεία για αλλαγή "της εικόνας του κόσμου", που τους έδωσε το βίαιο περιβάλλον που μεγάλωσαν, και οι κηδεμόνες τους να αντιμετωπίσουν στο δικαστήριο την ισόβια κάθειρξη.
    Αν αυτό, που σε τελική ανάλυση είναι το πνεύμα του νόμου, συνέβαινε, σκεφτείτε πόσο πιο σοβαρά θα αναγκάζονταν οι κηδεμόνες να εκτελούν το καθήκον τους, πόσο λιγότεροι ένοπλοι μαθητές θα εμφανιζόντουσαν στα αμερικάνικα σχολεία, πόσο λιγότεροι χούλιγκαν στα ελληνικά γήπεδα, κλπ…..

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki