Tuesday 31 March 2009

Το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί


Συγνώμη ζητά η ιρλανδική Καθολική Εκκλησία για κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Τη «συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή του» εξέφρασε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Μάρτιν Ντιαρμουίντ, μετά τη δημοσίευση επίσημης έκθεσης, περίπου 700 σελίδων, στην οποία κατηγορείται η ιρλανδική καθολική Εκκλησία ότι έχει συγκαλύψει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν επί δεκαετίες από ιερείς σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Αλλά και η ιρλανδική αστυνομία, η Gardai, κατηγορείται ότι έκανε τα στραβά μάτια για πολλές κατηγορίες, κρίνοντας ότι δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητας της.


«Το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί»

«Εκφράζω σε κάθε ένα από τους παθόντες τη συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή μου για αυτό που συνέβη» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του στο Δουβλίνο από το 2004, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της καθολικής ιεραρχίας, η οποία απέκρυψε τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στο Δουβλίνο και δεν ενημέρωσε την αστυνομία, τονίζοντας ότι «το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί».

Στην έκθεση που δημοσιεύεται "υπογραμμίζονται τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος" δήλωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας ότι "καμία συγγνώμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή" για τα θύματα.

Πηγές:
Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
BBC: Irish Catholic Church apologises for abuse by priests

news.ert.gr


2 comments:

  1. γεια σου χαμομηλακι..χαιρομαι που σε βρισκω..

    απλα απαραδεκτο..αν δεν μπορεις να'σαι παπας, τοτε μην εισαι...

    ντροπη, πραγματικα..

    την καλησπερα μου..

    ReplyDelete
  2. Καλώς ήρθες Άτσαλε

    Έχεις απόλυτο δίκαιο,
    αλλά δυστυχώς
    υπάρχουν ιερείς
    υπάρχουν και ρασοφόροι

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki