Tuesday 29 July 2008

Διεθνής Αμνηστία: «Καμπανάκι» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν - Μαύρη εικόνα στο Ιράκ στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Εκθεση-κόλαφο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, υπό την παρούσα κυβέρνηση, εξέδωσε χθες η Διεθνής Αμνηστία και κάλεσε την κυβέρνηση να ρίξει φως στις καταγγελίες που έχουν γίνει από την ιρανική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ενώ 200 άτομα παραμένουν ακόμα υπό κράτηση.
Οπως δήλωσε ο υποδιευθυντής Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Χασίμπα Χατζ Σαχράουι:  
«Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και αξιωματούχοι, που ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να λογοδοτήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκτελεστούν οι θανατικές καταδίκες».
Έθνος

Εκθεση - κόλαφος από τη Διεθνή Αμνηστία

Ημερησία
Στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι ετών βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία που καταγγέλλει σημαντικές παραβιάσεις και καταχρήσεις από το καθεστώς της Τεχεράνης μετά την επανεκλογή του Μαχμούντ ...

Ιράν: SOS για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα εκπέμπει η Διεθνής ...

Lawnet
Στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η οργάνωση περιγράφει τη σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις επιχειρήσεις καταστολής των ...

Διεθνής Αμνηστία: «Καμπανάκι» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν

Nαυτεμπορικη - ‎πριν από 17 ώρες‎
Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν είναι η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεση της για την καταστολή των διαδηλώσεων μετά τις εκλογές. «Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν είναι εξαιρετικά ...

Μαύρη εικόνα στο Ιράκ στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στο Ιράκ παρ’ όλες τις προσπάθειες διασφάλισης σταθερότητας δεν είναι δυνατή η παρεμπόδισης των επιθέσεων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώθηκε ότι οι μειονότητες στο Ιράκ και κυρίως ο μειονοτικός πληθυσμός στην περιοχή της Μοσούλης πλήττεται από την κατάσταση αυτή.
Η σκληρή πολιτική αναμέτρηση διοίκησης μεταξύ των Αράβων που κρατούν δυναμικά την θέση τους εντός της κεντρικής διοίκησης και των Ιρακινών Κούρδων που έχουν το λόγο εντός της περιφερειακής διοίκησης δημιουργεί σοβαρή αντιπαράθεση και παραβίαση στα δικαιώματα των Τουρκομάνων.
Οι Τουρκομάνοι συλλαμβάνονται και δέχονται σωματική βία.
Η Οργάνωση κάλεσε την περιφερειακή δύναμη να προχωρήσει σε νέες νομοθετικές διευθετήσεις που θα πάρουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την διεξαγωγή ανακρίσεων κατά των Ιρακινών Κούρδων ανταρτών.
Μια νέα εξέλιξη σχετικά με το σκηνικό βίας στο Ιράκ εμφανίσθηκε και στην Αγγλία. Ένας πρώην Άγγλος στρατιώτης που υπηρέτησε στο Ιράκ ομολόγησε ότι οι φίλοι του σκότωσαν έναν Ιρακινό πολίτη με ξυλοδαρμό.

trt.net.tr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki