Thursday 17 December 2009

Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας οι νέοι στην Ταϊβάν

 «Αυτή είναι μία εποχή που δεν προσφέρεται για πρότυπα. Οι έφηβοι το μόνο που γνωρίζουν στις μέρες μας είναι να περνούν σε καλά πανεπιστήμια, αλλά μετά τί;»
Πολλές ανησυχίες γεννά μία έρευνα στην Ταϊβάν, η οποία αποκαλύπτει ότι περίπου το 60% των νέων έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει, ενώ ποσοστό άνω του 30% δεν έχει κάποιο στόχο ζωής εξαιτίας της έλλειψης προτύπων και στήριξης από την οικογένεια. 

Η έρευνα για τη Ζωή και την Εκπαίδευση που πραγματοποίησε για πρώτη φορά το περιοδικό CommonWealth με έδρα την Ταϊβάν, σε δείγμα 4.475 μαθητών και φοιτητών -ηλικίας από 15 έως 22 ετών-, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες είχαν εξετάσει την ιδέα της αυτοκτονίας, με το 23% να εξακολουθεί να το σκέφτεται.

Περίπου το 34% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είχαν ιδέα για το τι να κάνουν στη ζωή τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι της Ταϊβάν έχουν χάσει τα πρότυπά τους και ειδικά από το 2008, όταν πέθανε ο μεγιστάνας της Ταϊβάν, Γουάνγκ Γιούνγκ-τσινγκ, καθώς τη φετινή χρονιά, όταν καταδικάστηκε για δωροδοκία ο πρώην πρόεδρος της χώρας.
 

«Αυτή είναι μία εποχή που δεν προσφέρεται για πρότυπα. Οι έφηβοι το μόνο που γνωρίζουν στις μέρες μας είναι να περνούν σε καλά πανεπιστήμια, αλλά μετά τί;», σχολιάζει εκπρόσωπος του περιοδικού. «Τα παιδιά είναι συχνά τόσο προστατευμένα σε σημείο που δεν μπορούν να χειριστούν κανένα πρόβλημα- ούτε καν το θάνατο ενός κατοικίδιου», προσθέτει.
 

Αναρτήθηκε από Messa-pios

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki