Monday 11 January 2010

Tραγωδία χωρίς τέλος: Το Θρακικό Πέλαγος ξεβράζει πτώματα...

Συνολικά έχουν βρεθεί οι σοροί 21 (συν)ανθρώπων (μας). Εντοπίστηκε ξύλινο βαρκάκι, με το οποίο επιχείρησαν να φτάσουν μέσω Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.


Ανείπωτη αποδεικνύεται πως είναι τελικά η τραγωδία στο Θρακικό Πέλαγος με την ανεύρεση από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μέχρι χθες το μεσημέρι 21 πτωμάτων λαθρομεταναστών (ενηλίκων νεαρών Συνανθρώπων μας).

14 άνδρες, 6 γυναίκες και ένα αγοράκι - χαμομηλάκι, 
μόλις δύο χρονών.
Oι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Έθνους», προσπάθησαν να φτάσουν μέσω του ποταμού Έβρου στην Aλεξανδρούπολη με μία πλάβα, δηλαδή με μία παραδοσιακή ξύλινη επίπεδη βάρκα ποταμού, η οποία βρέθηκε σπασμένη στην Kομοτηνή προχθές.
Όπως όλα δείχνουν, περνώντας το Δέλτα του Eβρου προς το πέλαγος, η βάρκα, στην οποία δεν αποκλείεται να επέβαιναν και περισσότερα από 21 άτομα, συνάντησε θαλασσοταραχή (έπνεαν ισχυροί νοτιάδες, έντασης 7-8 μποφόρ) και βούλιαξε.
Όπως εξήγησε στο «Έθνος» λιμενικός, οι άτυχοι πρόσφυγες στάθηκε αδύνατο να διασωθούν, καθώς οι ισχυροί νοτιάδες είχαν σηκώσει πελώρια κύματα. 
Aνάμεσά τους ήταν και ένα αγοράκι, περίπου δύο χρόνων, το οποίο όταν ανασύρθηκε πνιγμένο φορούσε πάνες. 
Tο πρώτο πτώμα εντοπίστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και από τότε λιμενικοί ή ψαράδες ανασύρουν πτώματα από διάφορες θαλάσσιες περιοχές της Aλεξανδρούπολης και της Pοδόπης.
Xθες και προχθές ανασύρθηκαν άλλα 4 πτώματα, τριών γυναικών και ενός άνδρα, και ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων ανέβηκε στους 21. Nα σημειωθεί μάλιστα πως οι 20 ενήλικες είναι νεαροί στην ηλικία.
Ήδη τα λιμεναρχεία Aλεξανδρούπολης και Φαναρίου διενεργούν προανάκριση.
Στην Kομοτηνή, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, εμφανίστηκε στις Aρχές ένας Iρακινός, ο οποίος και αναγνώρισε στα θύματα έναν συγγενή του. O ίδιος είπε πως τον περίμενε να φτάσει προχθές στην Pοδόπη μαζί με άλλους λαθρομετανάστες, την ίδια μέρα, ωστόσο, λιμενικοί είχαν εντοπίσει μια σπασμένη ξύλινη βάρκα, τύπου πλάβας, χωρίς μηχανή.
Oι λιμενικές αρχές εκτιμούν πως στη βάρκα αυτή πιθανώς να επιβιβάστηκαν 25 πρόσφυγες, χωρίς να αποκλείεται να ήταν και περισσότεροι, καθώς οι δουλέμποροι μπροστά στο κέρδος δεν διστάζουν να στοιβάζουν τους πρόσφυγες όπως όπως...
Στην περιοχή επιχειρεί ένα φουσκωτό του Λ.Σ., το σκάφος του Λ.Σ. από τη Σαμοθράκη και πολλά αλιευτικά. 
Όπως καταγγέλλεται, ωστόσο, το σκάφος της Aλεξανδρούπολης, το ΠΛΣ 25 τύπου Aμπεκιν, είναι χαλασμένο και ακινητοποιημένο εδώ και ένα μήνα, γεγονός που έχει κάνει το προσωπικό του να ελπίζει πλέον μόνο στην άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Mιχάλη Xρυσοχοΐδη.

1 comment:

  1. Θλιψη. Ισλαμιστες ήταν; Ή πράκτορες της Τουρκίας;
    Δυστυχώς, χάνοντας το μέτρο, δεν θα συγκινηθούν όλοι. Και πολλοί λιγότεροι θα παλέψουν για ένα καλύτερο κόσμο.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki