Friday 8 January 2010

Εθνικό Δίκτυο Προστασίας του Παιδιού

Άντε, κουνηθείτε !! 
Δεν μπορεί η προστασία του παιδιού να περιορίζεται στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
Άντε, όλοι μαζί επιτέλους
Μπράβο στον Γιώργο Καμίνη και στον Μόσχο.
Βιαστείτε,
Σώστε τα Παιδιά μας

Τη διαμόρφωση Εθνικού Δικτύου Προστασίας των κακοποιημένων και παρα-μελημένων παιδιών 
μελετά η κυβέρνηση

Τη δημιουργία ενός αυτοτελούς Κέντρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας, σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σκοπεύει να προχωρήσει και σε αναμόρφωση του ποινικού σωφρονισμού των ανηλίκων, ενεργοποιώντας νέα αναμορφωτικά μέτρα.
Χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Δικτύου Προστασίας των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, καθώς και των ανήλικων παραβατών.
Σύσκεψη
Στη σύσκεψη, όπου πήραν μέρος πέραν του Χ. Καστανίδη ο υφυπουργός Απ. Κατσιφάρας, ο Συνήγορος, Γ. Καμίνης, ο αρμόδιος στο σε θέματα παιδιών Γ. Μόσχος, ο πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNISEF Λ. Κανελλόπουλος και ο γ. διευθυντής Ηλ. Λυμπέρης, αποφασίστηκε να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση ενός ΝΠΙΔ (Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα ασχολείται με τη νεανική εγκληματικότητα.
Πρωτοβουλίες
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι είναι απολύτως αναγκαίες οι άμεσες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση και προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και συμφωνήθηκε ότι το νέο ΝΠΙΔ θα αναλάβει να συντονίσει το έργο των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων, αλλά και να οργανώσει όλες τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας.
Παράλληλα το Κέντρο θα ασχοληθεί με την προώθηση και υλοποίηση νέων αναμορφωτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και αυτό των ανάδοχων οικογενειών, ενώ θα φροντίσει για τη διαμόρφωση μηχανισμού ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, καθώς και για την τήρηση αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.
Για την επίτευξη των στόχων του το νέο Κέντρο θα αναπτύξει συνεργασίες με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ιδρύματα, εκπαιδευτικά κέντρα, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, όπως και με μη κυβερνητικές οργανώσεις.
-------------------------------------------------------
Πηγή:
ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη
Καθημερινή Φωτεινη Καλλιρη
-------------------------------------------------------

1 comment:

  1. Επιτέλους και μια σωστή προστασία. Τι να πώ; Ειλικρινά έυχομαι να δουλέψει σωστα.
    Όλο καλά νέα ακούω τελευταια (υποθέτω οτι ειναι καλό αυτό)
    Τα σέβη μου και την Εκτιμηση μου στο Εργο σας.
    Χρήστος.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki