Wednesday 6 January 2010

Σουδάν: Μαστίγωσαν ένα 16χρονο κορίτσι, επειδή φορούσε φούστα μέχρι το γόνατο!!
SLAVERY: Sudan's Vulnerable Children

Κορίτσι 16 ετών από το Σουδάν δέχτηκε 50 χτυπήματα με μαστίγιο, γιατί δικαστήριο έκρινε ότι η φούστα της (έφτανε μέχρι το γόνατο) είναι άσεμνη.
Η μητέρα της Σίλβα Κασίφ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και κατά του δικαστή που την καταδίκασε, γιατί η κοπέλα είναι ανήλικη και χριστιανή.
«Είναι ένα μικρό κορίτσι αλλά οι αστυνομικοί την τραβούσαν μέσα στην αγορά σα να ήταν εγκληματίας», δήλωσε η μητέρα της, Ντόρο. Η Κασίφ συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη μητέρα της, γυναίκα αστυνομικός μαστίγωσε την Κασίφ.
Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως ύστερα από την πολύκροτη δίκη και φυλάκιση της Σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Άχμεντ αλ Χουσέιν, επειδή φορούσε παντελόνι-ρούχο που κρίθηκε άσεμνο. 

Η τιμωρία, όμως κατοίκων από το νότιο Σουδάν -απ΄όπου κατάγεται η οικογένεια της Κασίφ- παραμένει ευαίσθητο θέμα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο
Αναρτήθηκε από Messa-pios

ΠΗΓΗ της πηγής: Anopetra-eleos


Έχουν λύσει φαίνεται όλα τα προβλήματα στο Σουδάν... 
...το μόνο που τους έμενε ήταν το φόρεμα της κοπελίτσας!!!

SLAVERY: Sudan's Vulnerable Children



The children of Sudan are some of the most vulnerable in the world to human trafficking or modern-day slavery. This video, by Make Way Partners, depicts how orphans are at high risk to human trafficking when left unprotected and alone in a country like Darfur, Sudan where extreme poverty, war, severe isolation, famine, disease, civil unrest and persecution is rampant.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki