Thursday 4 February 2010

«Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στη γη!»

Εγκαίνια κεντρου αιμοκάθαρσης
 
Ένα μήνυμα προσφοράς ζωής για τη σωτηρία των ανθρώπων έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την Καλαμάτα, όπου εγκαινίασε ειδικό νεφρολογικό κέντρο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε υπέρ της δωρεάς οργάνων προτρέποντας υγιείς και πάσχοντες σε αυτήν την εθελούσια προσφορά ζωής. «Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στη γη!» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη διαρκή τραγωδία που ζει η Ελλάδα με το εξαιρετικά μεγάλο αριθμό θυμάτων από τροχαία. 

«Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στη γη» Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Το καλλίτερον μνημόσυνον που θα ηδύναντο να τους κάμουν οι συγγενείς των, θα ήτο να εδώριζον τα όργανά των προς μεταμόσχευση» ενώ ειδική αναφορά έκανε και στη δημιουργία του νέου Νεφρολογικού κέντρου «Μεσόγειος» υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης μίας τέτοιας μονάδας στη ΝΔ Πελοπόννησο τόσο για τους ντόπιους αιμοκαθαιρόμενους όσο και για τους ξένους τουρίστες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νεφρολογικών κέντρων, «Μεσόγειος», γιατρός νεφρολόγος Δημήτρης Δημητριάδης, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ομίλου τα τελευταία δέκα χρόνια υπογράμμισε ότι τα κέντρα δεν υποκαθιστούν αλλά αντίθετα συμπληρώνουν το δημόσιο φορέα υγείας.
« Η πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη στους ασθενείς μας οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες εκτός δημόσιου συστήματος υγείας, εν τούτοις δεν επιβαρύνονται καθόλου, ούτε κατά ένα ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Στα εγκαίνια του Νεφρολογικού Κέντρου, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Θάσου κ. Αμβρόσιος, βουλευτές του νομού, ο νομάρχης Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση.
Πηγή: ΕΡΤ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki