Wednesday 28 April 2010

Ωραίοι Έλληνες: Καλλιόπη Κουλλιά - Δώρισε το σπίτι της για να δει χαρούμενα παιδιά

Ονειρεύεται να δει το σπίτι της να «πλημμυρίζει από παιδικά γέλια, χαρούμενες φωνές και όμορφα παιχνίδια», γεμάτο με λιλιπούτειους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Ο λόγος για την κ. Καλλιόπη Κουλλιά, μία παραδοσιακή 77χρονη νησιώτισσα από την Κάλυμνο, που ασχολείται με τη δημιουργία τοπικών φορεσιών. Μαζί με τον άντρα της, σφουγγαράς στο επάγγελμα, έχουν βαπτίσει συνολικά 25 παιδιά, ενώ καθημερινά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν τους μικρούς τους φίλους.

Η τελευταία πράξη αγάπης είναι η πρόσφατη απόφαση της κ. Κουλλιά να δωρίσει το σπίτι της στον Δήμο Καλυμνίων, ώστε να κατασκευαστεί εκεί ένα νηπιαγωγείο, που θα στεγάσει τα παιδάκια που ξεκινούν τη ζωή τους ως μαθητές.
Πίσω, όμως, από το χαρούμενο πρόσωπο της 77χρονης, η οποία απολαμβάνει το παιχνίδι μαζί τους, βρίσκεται μια προσωπική τραγωδία. Η ίδια έχασε τον γιο της, όταν εκείνος ήταν μόλις 22 ετών, ενώ ο άντρας της τραυματίστηκε στον βυθό και έμεινε ανάπηρος.
Αφορμή για τη δωρεά της ήταν ένα όνειρο που είδε με τον εκλιπόντα γιο της, και θεώρησε ότι η κίνησή της αυτή θα του έδινε χαρά. Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμο Καλυμνίων, ο οποίος ρύθμισε τις λεπτομέρειες, και πριν από λίγες μέρες έγινε και η τελετή υπογραφής των συμβολαιογραφικών πράξεων, σε μια όμορφη τελετή.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι του τόπου δηλώνουν ευγνώμονες για τη δωρεά που θα καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της περιοχής.

Η κ. Καλλιόπη θα μένει πλέον στο σπίτι που έφτιαξε σε ένα ύψωμα, στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ για τις όμορφες πράξεις της θα έχει πάντα ως οδηγό τον πολυαγαπημένο της γιο, που βλέπει συχνά στο όνειρό της…

zougla.grΤρίτη, 27 Απριλίου 2010 2:48 π.μ.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki