Wednesday 28 April 2010

Τουρκία - Siirt: είδηση για γερά στομάχια :(

Νέες καταγγελίες για την σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και τη δολοφονία δυο νηπίων στην επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας έρχονται στο φως, λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες για τον ομαδικό βιασμό που υπέστησαν μαθήτριες στην ίδια επαρχία, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τις νέες αναφορές, οκτώ αγόρια 11 ως 14 ετών από οικοτροφείο για άπορα παιδιά βίασαν ένα αγοράκι 2 ετών και ένα κοριτσάκι 3 ετών αφού πρώτα εκβίασαν με φωτογραφίες την ξαδέλφη του αγοριού.
Καταγγέλλεται ακόμη ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τα νήπια και ότι το κοριτσάκι υπέκυψε ενώ το αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά.
Τα περιστατικά συνέβησαν τον Απρίλιο του 2009 ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έρευνες της αστυνομίας. Οι Αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους, από τους οποίους οι έξι κλείστηκαν σε αναμορφωτήριο.
Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ανήλικες μαθήτριες βιάζονταν κατ’ εξακολούθηση από τους κατοίκους του χωριού όπου διέμεναν στην επαρχία Σιίρτ.
Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Hurriyet, δηλώνει ότι είναι λάθος τα μέσα να μεταδίδουν τόσο παλαιές (!!) υποθέσεις. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας μετά τις καταγγελίες μίλησε για κιτρινισμό από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι δράστες μπορεί να ήταν και οι ίδιοι θύματα κακοποίησης. 
τα νέα

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki