Saturday 24 July 2010

Ζωή Παρασκευοπούλου: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων η 17χρονη από τα Λεχαινά Ηλείας

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης
(14-26 Αυγούστου) θα συμμετάσχει και η 17χρονη τοξοβόλος 
του ΑΓΣ Στρουσίου Ζωή Παρασκευοπούλου, 
από τα Λεχαινά.
Η έφηβη Παρασκευοπούλου είναι πρωταθλήτρια της τοξοβολίας.
Προσπαθεί να πετύχει πάντα τον στόχο και το καταφέρνει.
Γνωρίζετε ότι, όταν αποκλίνω του στόχου, τότε αμαρτάνω;
Αμαρτία, απόκλιση από τον στόχο. Ελληνική, ελληνικότατη λέξη.
Όταν λοιπόν ξεφεύγω από την ΕυΘεία, τότε αμαρτάνω.
Ευ (Καλώς, Καλό) +
Θέω (Θεός)
Η ευθεία, η καλή πορεία, η πορεία προς το θείον, προς τον Θεό.
Όλα Ελληνικά, όμορφα, ωραία. Καλά και χρήσιμα για μας, χρήσιμα για να σωθούμε, για την Σωτηρία μας.
Εδώ, σε τούτη τη ζωή και στην Άλλη.

Το χαμομηλάκι
Με περισσή αγάπη
Δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρία Πανευρωπαϊκά, καθώς και 18 φορές στο βάθρο στο νικητή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για την 17χρονη μαθήτρια από τα Λεχαινά Ζωή Παρασκευοπούλου, αθλήτρια του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Στρουσίου Ανδραβίδας

Πριν από περίπου τρία χρόνια, έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια της τόξο και ξεκίνησε να προπονείται. Η κλίση και το ταλέντο της φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες και έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε στην Εθνική Ομάδα Τοξοβολίας.
Αυτό που λείπει από τη «συλλογή» της, είναι ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στην Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη.

«Ο δρόμος μέχρι εδώ ήταν αρκετά δύσκολος» λέει στην εφημερίδα «Πατρίς» η 17χρονη Ζωή και συνεχίζει: «Προσπαθώ να μοιράσω το χρόνο μου στις προπονήσεις, στο σχολείο και να βρω και λίγο ελεύθερο χρόνο».

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα»
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ζωή Παρασκευοπούλου έχει ανέβει 18φορές στο βάθρο των νικητών είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο σκαλοπάτι, με την ζυγαριά να «κλείνει» πιο πολύ στο πρώτο!
Έχει συμμετάσχει σε 2 Παγκόσμια και 3 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και Ευρώπης στην κατηγορία των νεανίδων και ο στόχος της, είναι η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού Μεταλλίου στους αγώνες των ενηλίκων το 2012.

Παρόλα αυτά, στην προσωπική της ζωή δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προσπαθεί όσο μπορεί να είναι καλή μαθήτρια, έχει τους φίλους και τις φίλες της και όσο μπορεί, στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της, περνά καλά.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι όπως ήμουν πάντα. Υπάρχουν κάποιοι συμμαθητές μου στο σχολείο που έρχονται και μου λένε ότι είναι περήφανοι και χαρούμενοι που έχουν για συμμαθήτρια μια πρωταθλήτρια, αλλά τίποτα παραπάνω.
Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι καλή μαθήτρια, οι καθηγητές μου δείχνουν μεγάλη κατανόηση και με βοηθούν αρκετά και δεν έχω κανένα παράπονο. Επειδή οι αγώνες έπεσαν μαζί με τις εξετάσεις του σχολείου έδωσα τα μαθήματα μετά, ενώ μου παραχώρησαν και μία αίθουσα στο σχολείο για να προπονούμαι».
Παράλληλα, αναφερόμενη στους δύο μεγάλους στόχους της, η Ζωή Παρασκευοπούλου είπε: «Στόχος μου είναι η Γυμναστική Ακαδημία και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 σαν ενήλικη πλέον».
Στο «πλευρό» της Ζωής…
Από το «πλευρό» της 17χρονης Ζωής δεν λείπει στιγμή ο πατέρας της και προπονητής της κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αλλά ούτε και ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος του Στρουσίου. Στην προετοιμασία μάλιστα της Ζωής για την Ολυμπιάδα των Νέων, οι δήμοι Ανδραβίδας και Λεχαινών δέχθηκαν να βοηθήσουν τη νεαρή αθλήτρια με τη μορφή της χορηγίας, ενώ για βοήθεια, έχει δεσμευτεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η 17χρονη Ζωή δεν είναι το μοναδικό ταλέντο της οικογένειας στην τοξοβολία, καθώς, στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδας ακολουθεί ο 13χρονος αδελφός της Γιάννης.
Από όλους εμάς, καλή επιτυχία, και με το Ολυμπιακό Μετάλλιο στο λαιμό η επιστροφή από τη Σιγκαπούρη!

Ημερομηνία : 22.07.2010

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki