Monday 16 August 2010

15χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες έπεσε θύμα βιασμού
από συμμαθητές της

Σοκαριστικό. 
15χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες βιάστηκε από συμμαθητές του, στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου όπου φοιτά.  
Το θέμα έφερε σήμερα στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η οποία και δημοσιεύει αυτούσια της συγκλονιστική συνέντευξη – καταγγελία της μητέρας της ανήλικης. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νεαρή είχε παρενοχληθεί από τα ίδια πρόσωπα πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους.
Δεν τα κατάφερε όμως να αντισταθεί την δεύτερη φορά. Πριν από λίγες μέρες και ενώ η 15χρονη βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας, δύο αγόρια 17 και 18 χρονών – επίσης με ειδικές ανάγκες- φέρονται να μπήκαν στο χώρο και να την βίασαν μπροστά στα έντρομα μάτια τρίτου συμμαθητή τους.
Η μικρή εκμυστηρεύτηκε τα όσα εφιαλτικά πέρασε σε φίλη της, η οποία το είπε αμέσως στη μητέρα της 15χρονης. Όπως καταγγέλλει η μητέρα, στο συγκεκριμένο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν παρατηρηθεί και άλλα κρούσματα κακοποίησης παιδιών, με τους υπεύθυνους να σφυρίζουν αδιάφορα. Η μητέρα της 15χρονης έχει ήδη καταγγείλει τον βιασμό στην αστυνομία.
Σε σχετικές δηλώσεις για το θέμα προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός. Όπως είπε, η επίθεση φαίνεται να διαπράχθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους από δύο αγόρια ηλικίας 17 και 18 χρόνων, επίσης με ειδικές ανάγκες. Η 15χρονη, δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ότι φέρει παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα.
Η Αστυνομία, πρόσθεσε, προχωρά στη διερεύνηση της υπόθεση και αναμένεται να ληφθεί από τη 15χρονη οπτικογραφημένη κατάθεση. «Πρόκειται για λεπτό και σοβαρό ζήτημα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την Αστυνομία», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια και Πρόληψης Νεανικής Παραβατικότητας, το οποίο στελεχώνεται με ειδικούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, με εμπειρία χειρισμού παρόμοιων υποθέσεων.
«Θα πρέπει επιμελώς να αποφύγουμε τη φωτογράφηση του θύματος και της οικογένειας του, τη διαπόμπευση ή τη θυματοποίηση οποιουδήποτε προσώπου», κατέληξε ο κ. Κατσουνωτός.

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki