Thursday 19 August 2010

Έγκλημα «κάτω από την Ακρόπολη»

Θα μπορούσε να ήταν αστυνομικό μυθιστόρημα, αν ο τόπος του εγκλήματος δεν ήταν μια αθηναϊκή πλατεία, απ’ αυτές όπου πωλούνται «πάσης φύσεως ανθρώπινα υλικά», αν το θύμα δεν ήταν ένα αφγανάκι, μόλις τριάμισι χρόνων, αν οι γονείς του δεν ήταν ξεσπιτωμένοι αφγανοί πρόσφυγες.
Της Μαριάννας Τζιαντζή από το Πριν, 17/8/2010

  • Είδηση είναι το σκυλάκι του Κωστέτσου που μελαγχολεί, 
  • είδηση είναι το διαζύγιο της Μενεγάκη και του Λάτσιου, 
  • είδηση είναι τα ψάρια που τρώει το πρωθυπουργικό ζεύγος στην Πάρο,  
  • όχι όμως ένα αγοράκι, μισόγυμνο και ματωμένο, μια αυγουστιάτικη νύχτα «κάτω από την Ακρόπολη».
Βιασμός Ψυχής και Σώματος 4χρονου αγοριού
Τα παιδάκια των άστεγων μεταναστών, που δεν έχουν χαρτιά, είναι έρμαια στις ορέξεις ανώμαλων παιδεραστών.


Αν ο βιασμός και η κακοποίηση δεν συνέβαιναν σε μια βρώμικη πλατεία της Αθήνας, αν το παιδάκι δεν ήταν αφγανάκι αλλά ελληνόπουλο, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Μάλιστα, όσο πιο πλούσιο το παιδάκι, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Τα βάσανα της προσφυγιάς δεν πουλάνε στην πιάτσα της ενημέρωσης. Μόνο όταν μια φουρνιά πνιγμένων στον Έβρο ή στο Αιγαίο ξεπερνά τους δέκα, εμφανίζεται μια σύντομη αναφορά στις εφημερίδες και, πολύ σπάνια, στην τηλεόραση.
Mια είδηση κολοβή, που μοιάζει σχεδόν με μη είδηση, αφού δεν αναφέρονται το όνομα της πλατείας, το όνομα των γονιών, η ημερομηνία που διαπράχτηκε το έγκλημα- όμως μια είδηση πιο ανατριχιαστικά αληθινή από αυτές για τις οποίες υπάρχουν πλήρη στοιχεία. (Βιασμός Ψυχής και Σώματος 4χρονου αγοριού)

Τέλη Ιουλίου, εκκενώνεται ένα κτίριο όπου έμεναν πάμπτωχοι Αφγανοί και η οικογένεια καταφεύγει σε μια πλατεία. 
Μια νύχτα οι γονείς ξυπνούν από τις φωνές και τα κλάμματα του αγοριού. Το παιδί είναι αιμόφυρτο, τα ρούχα του σχισμένα. Δεν μπορεί να περιγράψει τι του έχει συμβεί, θυμάται μόνο ότι ένας κύριος τον πήγε σε ένα θάμνο. Σύμφωνα με την περιγραφή του μεγαλύτερου αδελφού του, ο κύριος φορούσε Σταυρό, ήταν εύσωμος και μιλούσε ελληνικά. 
(Αυτός ο διεστραμμένος, και όσοι σαν αυτόν ατιμάζουν το Σταυρό κρεμώντας Τον στο λαιμό τους για κόσμημα, καλά θα κάνουν να τον βγάλουν, γιατί θα γίνει η θηλιά που θα τους πνίξει)
Δεν ξέρω αν έχει ποτέ τιμωρηθεί κάποιος από τους συμπατριώτες μας που αγοράζουν νεαρή αφρικανική, βαλκανική ή ασιατική σάρκα, κοριτσίστικη ή αγορίστικη. Ο κύριος με το σταυρό θέλησε να απολαύσει παιδάκι του γάλακτος και χωρίς να πληρώσει, δηλαδή παραβίασε τον άγραφο νόμο της αγοράς και, επιπλέον, η επιδρομή του άφησε ανεξίτηλα ίχνη στο σώμα του παιδιού.
Αν ο βιασμός και η κακοποίηση δεν συνέβαιναν σε μια βρώμικη πλατεία της Αθήνας, αν το παιδάκι δεν ήταν αφγανάκι αλλά ελληνόπουλο, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Μάλιστα, όσο πιο πλούσιο το παιδάκι, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Είδηση είναι το σκυλάκι του Κωστέτσου που μελαγχολεί, είδηση είναι το διαζύγιο της Μενεγάκη και του Λάτσιου, είδηση είναι τα ψάρια που τρώει το πρωθυπουργικό ζεύγος στην Πάρο, όχι όμως ένα αγοράκι, μισόγυμνο και ματωμένο, μια αυγουστιάτικη νύχτα «κάτω από την Ακρόπολη»

4 comments:

  1. Αποτρόπαια πράξη που αποδεικνύει την έκπτωση ηθών της σύγχρονης κοινωνίας.
    Μιας κοινωνίας άρρωστης και διεστραμμένης. Σε μια περίοδο με απεριόριστη ελευθεριότητα των ηθών η διαστροφή του σταυροστολισμένου κυρίου ήθελε να γευτεί το βασανιστήριο ενός μικρού παιδιού.
    Τι άλλο παρά αρρωστημένα άτομα μπορεί να δείχνει αυτή η αποτρόπαια πράξη?
    Και η κοινωνία απολύτως απονευρωμένη να κοιτά απαθής, να μην αντιδρά και να ασχολείται μοναχά με τπο life style των επώνυμων.
    Τι να πω? Αυτή δεν είναι η ελλάδα στην οποία μεγάλωσα, αυτή είναι μια χώρα ξένη και απάνθρωπη

    ReplyDelete
  2. Αυτός ο διεστραμμένος, και όσοι σαν αυτόν ατιμάζουν το Σταυρό κρεμώντας Τον στο λαιμό τους για κόσμημα, καλά θα κάνουν να τον βγάλουν, γιατί θα γίνει η θηλιά που θα τους πνίξει

    ReplyDelete
  3. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...!!!
    Δεν έχω λόγια...

    ReplyDelete
  4. ειμαι τοσο οργισμενη, αηδιασμενη οσο και πολλοι αλλοι φανταζομαι...
    αλλα καλα να παθουμε γιατι σκεφτομαστε που θα παμε διακοπες και τι θα αγορασουμε τωρα με τις εκπτωσεις, δεν κοιταμε ουτε πιο περα απο την μυτη μας.. μαλλον ουτε αυτη τη βλεπουμε πια...
    δεν ξερω αν υπαρχει τιμωρια καταλληλη για τετοια κτηνη, θα' θελα παααρα πολυ ομως να το επιανα στα χερια μου αυτο το ανθρωπομορφο τερας και ας γινομουν αυτο που προσπαθω να αποφυγω, θυτης!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki