Wednesday 18 August 2010

«Πρωτοβουλία για το Παιδί»

«Στέγη πρωτοβουλίας για το παιδί» στη Βέροια

Παρεμπιπτόντως, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞ;;

Νεκρός ή ζωντανός... που είναι;;;
Ξεκίνησε στη Βέροια, η λειτουργία της «Στέγης της Πρωτοβουλίας Για το Παιδί». Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, στην παροχή βοήθειας κάθε είδους σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που δυσλειτουργούν.
Το σωματείο δραστηριοποιείται στην περίθαλψη παιδιών – θυμάτων βίας, στην υποστήριξη παιδιών που ζουν στο περιθώριο, στην άρση του αποκλεισμού παιδιών που μειονεκτούν εξ αιτίας κοινωνικών, φυλετικών ή άλλων διακρίσεων, στην επέκταση της παρεχόμενης βοήθειας και σε άλλα πρόσωπα της οικογένειας, στην παροχή περίθαλψης και προστασίας σε παιδιά-θύματα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, στην διεξαγωγή εκδηλώσεων και δράσεων.
Η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" έχει θεμελιώσει διαρκή συνεργασία με τον δήμο Βέροιας, αρχής γενομένης με την παραχώρηση εκ μέρους του δήμου της χρήσης για οκτώ χρόνια, ενός ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Αριστοφάνους 10 στη Βέροια. 
Το 150τμ ακίνητο, επισκευάστηκε, διαρρυθμίστηκε, επιπλώθηκε και μετατράπηκε στην πρώτη στέγη υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών. Αποτελείται από γραφείο, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, κουζίνα-τραπεζαρία, μια αποθήκη τροφίμων και ρούχων, κοιτώνες, λουτρό,  τουαλέτα και δύο χώρους υποδοχής.

Ελευθεροτυπία, 12 Μαρτίου 2010

2 comments:

  1. new website of Πρωτοβουλία για το παιδί: www.propaidigr.org

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki