Wednesday 18 August 2010

Ισραήλ: φωτογραφίες στρατιωτίνας με δεμένους παλαιστίνιους - Israeli woman soldier denies Facebook photos wrongdoing

Οι φωτογραφίες μίας ισραηλινής στρατιωτίνας, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους που είχαν δεμένα τα χέρια και καλυμμένα τα μάτια, προκαλούν αγανάκτηση στο Ισραήλ έπειτα από την προβολή τους σήμερα στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης. 

«Ο στρατός, η καλλίτερη περίοδος της ζωής μου».
Η συμπεριφορά της οπλίτου, «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».
Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στην κοινωνική ιστοσελίδα Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που ήταν επιφορτισμένη να φυλάει, και τις μετέδωσε σε εκπομπή της και η κρατική τηλεόραση. 

Israeli woman soldier denies Facebook photos wrongdoing

The pictures were later removed from public view on Ms Aberjil's profile
 Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.
Οι φωτογραφίες της στρατιωτίνας στο Facebook τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλλίτερη περίοδος της ζωής μου».
Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων». 

1 comment:

  1. Έχει παιδιά αυτή? ακούγεται ρατσιστικό αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι μια γυναίκα που έχει βιώσει την απόλυτη αγάπη - ευαισθησία μπορεί να συμπεριφερθεί με τέτοιον τρόπο...

    Βοηθειά της πάντως γιατί θα τα βρει μπροστά της...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki