Friday 3 September 2010

Δε θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας η ταινία
με τον βιασμό του μωρού
«A Serbian Film» (Srpski film)

«Μια σερβική ταινία»
«A Serbian Film» (Srpski film)

 
Η ταινία προκάλεσε αντιδράσεις στο ελληνικό κοινό καθώς περιλαμβάνεται μια σκηνή τεσσάρων λεπτών στην οποία δείχνει το βιασμό ενός βρέφους. 
Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί να προβληθεί και στο Φεστιβάλ FrightFest του Λονδίνου  ωστόσο αυτό δε συνέβη καθώς το Βρετανικό Συμβούλιο Κινηματογραφικής Δεοντολογίας (BBFC) έκοψε την επίμαχη σκηνή και το Φεστιβάλ το θεώρησε ως λογοκρισία.
Όσον αφορά την Ελλάδα, η εφημερίδα Espresso αναφέρει πως αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως η ταινία δε θα προβληθεί ύστερα από απόφαση του Σέρβου σκηνοθέτη για να μην υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις αλλά στη συνέχεια μαθεύτηκε πως τελικά παρενέβη ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ζήτησε να μην προβληθεί το φιλμ στις ελληνικές αίθουσες.  
πηγή

1 comment:

  1. Καιρός ήταν επί τέλους...ας με την ευκαιρία,αναστηθεί και το κράτος με τους αρμόδιους ηγέτες ώς και τα εντεταλμένα αρμόδια όργανά Του!Να φανεί γενικά και ειδικά ότι τέλος πάντων,δεν είμεθα,τόσο μπάτε.. κι αλέστε... ασύδοτα.Πάλι καλά το κερδίσαμε κι αυτό το στοίχημα με τις φωνές και τις διαμαρτυρίες,που ποτέ δεν θα πρέπει να αδρανήσουμε....

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki