Tuesday 5 October 2010

Ένας Καθηγητής απαντάει ...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΩΣ ΕΧΕΙ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τα όσα ενδιαφέροντα γράφετε και ως καθηγητής Πανεπιστημίου, ένιωσα σαν ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ έτοιμος να πιει αίμα ή σαν αρχιμαφιόζος έτοιμος να εισπράξει.
Δυστυχώς η ελληνική αμετροέπεια και ο ελληνικός διάχυτος αστρισμός έχει δημιουργήσει μία εικόνα για τον καθηγητή ΠΑνεπιστημίου που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.
Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα 9850 περίπου καθηγητές πανεπιστημίων (μέλη ΔΕΠ) και άλλοι 4000-5000 εμπλεκόμενοι περιφερειακά. Σε έναν τέτοιο πληθυσμό μπορείς να βρεις κάθε τύπο ανθρώπου. Οι περισσότεροι πάντως αγωνίζονται με κάθε μέσο και υπό εξαιρετικές αντίξοες συνθήκες, που δημιουργούν οι πολιτικοί και τα κόμματα (το κύριο πρόβλημα των Πανεπιστημίων),  να βελτιώσουν ό,τι μπορούν.
Ο τύπος του καθηγητή που περιγράφεται ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, συναντάται μόνο στην Ιατρική, τους δικηγόρους και σε κάποιους μηχανικούς ή οικονομολόγους (Ιδιωτικό γραφείο !!!!!! με 2300 ευρώ το μήνα που παίρνω εγώ και οι συνάδελφοι μου !!!!!!!! που ακούστηκε.) Αυτοί αποτελούν το όνειδος των πανεπιστημίων.

Οι αιώνιοι φοιτητές, μόνο στην Νομική Αθήνας ανέρχονται σε 36000 !!!!!!!!!!!!!
Στη δε Πάντειο 4 διακεκριμένοι καθηγητές κάθισαν μήνες φυλακή (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ? ΕΦΟΡΙΑ?...) όχι επειδή έκαναν τίποτα αλλά επειδή υπέγραψαν τα έγγραφα που τους πέρασε με κόλπο ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ, δηλαδή  ο δικαστικός υπάλληλος που ελέγχει τα οικονομικά του Πανεπιστημίου και ο οποίος είχε κάνει την όλη κατάχρηση.

Όσο για τον έλεγχο..ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ !!!!!!! από το ελεγκτικό συνέδριο ενώ μόνιμα υπάρχει εγκατεστημένος ΠΑΡΕΔΡΟΣ που ελέγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ... δημιουργώντας ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ.

ΥΓ: Σήμερα λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:
«.... Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή των συμβάσεων με τους εκδοτικούς οίκους για τα έτη 2010-2012, οι Elsevier και Wiley μας ενημέρωσαν ότι θα διακόψουν την πρόσβαση στα τεύχη του 2010 από τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.
Η καθυστέρηση της υπογραφής των νέων συμβάσεων οφείλεται στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
O Wiley θα διακόψει την πρόσβαση και στα τεύχη του 2009 των περιοδικών του Blackwell επειδή και η πληρωμή του 2009 έχει καθυστερήσει για γραφειοκρατικούς λόγους.....»
Πρόκειται για τα πλέον σημαντικά περιοδικά για δεκάδες ειδικότητες. Ποιός φταίει γι αυτό; Η απίθανη γραφειοκρατία.... άντε μετά να δουλέψεις...

Στέλιος

Σχετικό: Πρώτα ο μαθητής (;)

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki