Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
Για την καραμέλα:
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλυτζάνας νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
* Σε αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά της να βράσουν, μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. (προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά)
* Αφού γίνει η καραμέλα τη βάζουμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα και προσεκτικά γυρίζουμε τη φόρμα ώστε να πάει η καραμέλα σε όλη την επιφάνεια.
* Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε καυτό το γάλα και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνέχεια.
* Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, την τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχουμε προσθέσει 3 δάχτυλα νερό.
* Την ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, προσέχοντας να μη μείνει το ταψί δίχως νερό.
* Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και για μια νύχτα τη βάζουμε στο ψυγείο.
* Την επομένη ξεφορμάρουμε και...
Καλή επιτυχία και...
Καλή σας όρεξη!!
από sintagespareas
No comments:
Post a Comment