Sunday 13 March 2011

Η σωματική βία στα παιδιά δημιουργεί προβληματικούς ενήλικες - Physical Abuse of Children

Είναι γνωστό πλέον σε όλους μας πόσο η σύγχρονη παιδοψυχιατρική δε συμφωνεί με την τιμωρία και, ιδιαιτέρως, με τη σωματική! 

Physical Abuse of Children

Το χτύπημα με τη βέργα στα χέρια, τα χαστούκια, οι ξυλιές και οι λοιπές μεθόδοι, που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στο παρελθόν, τώρα έχουν επισήμως αφοριστεί, μια και οι ειδικοί λένε ότι η σωματική βία στα παιδιά, όχι μόνο δεν τα πειθαρχεί, αλλά μακροπρόθεσμα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ψυχικής τους υγείας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα υποστηρίζουν οι παιδοψυχολόγοι, οι ενήλικες, που χρησιμοποιούν σωματική βία, για να συνετίσουν τα παιδιά τους, τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παραβατικές συμπεριφορές, αφού:


1. τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι μεγάλοι είθισται να χτυπάνε τους μικρότερους
2. το ξύλο εκλαμβάνεται ως μορφή επιβολής των απόψεων και των επιθυμιών του θύτη προς το θύμα του
3. όταν χτυπάμε, μας φοβούνται και έτσι δημιουργείται ένα αίσθημα απόλυτης κυριαρχίας και εξουσίας σε αυτόν που χτυπά!
4. στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν και να κάνουν τελικά αυτό που θέλουν, τα παιδιά μαθαίνουν να δρουν κρυφά και παρασκηνιακά, λέγοντας ψέματα

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι τα παιδιά, που δέχονται σωματική βία είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν ως ενήλικες ροπή προς το έγκλημα!
Επιπλέον, σε έρευνα, που έγινε στο Οντάριο, βρέθηκε πως ενήλικες, που, ως παιδιά, θυμούνται να έχουν τιμωρηθεί σωματικά, είναι δύο φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα έκφρασης των αναγκών και των συναισθημάτων τους, κατάχρησης αλκοόλ και εξάρτησης από ό,τι οι ενήλικες, που δεν έχουν κάτι ανάλογο να θυμούνται.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki