ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτάλι σούπας Baking powder
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία ή 1 κουταλάκι μαγειρική
σόδα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1η εκδοχή
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και μέσα σ' αυτόν διαλύουμε το baking powder, την αμμωνία ή τη σόδα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε συγχρόνως μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 2η εκδοχή
- Βάζουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, εκτός απο το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπώλ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα ταψάκι Νο 28 ή 30 και ψήνουμε στον αέρα στους 170 με 180 βαθμούς για 20΄λεπτά,
- Το βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε με το μαχαίρι όπως και τον μπακλαβά.
- Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 10΄- 15΄ λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει για τα καλά.
- Τέλος βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε απο πάνω καυτό το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμάρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφού το αφήνουμε να βράσει 3'
- 4΄λεπτά το αποσύρουμε από την φωτιά και το περιχύνουμε όπως είναι
καυτό στο κρύο γλυκό μας.
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του και είναι έτοιμο για
σερβίρισμα.
.
No comments:
Post a Comment