Saturday 4 February 2012

Το βραβείο του Εργαστηρίου

Η versatile blogger  mm_skg μας τίμησε με το παρακάτω βραβείο:
 

Επιτρέψτε μου να σας παραδώσω ένα μικρο βραβείο, για το πολύ χρήσιμο blog σας.  Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε από αυτή την λαίλαπα!

Σας ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο, και τα καλά σας λόγια :)
Να έχετε δύναμη και να είστε πάντα καλά !

Σας παρουσιάζουμε τον ενδιαφέρον Ιστολόγιο της:

Laboratorio, δηλαδή εργαστήριο. 
Γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός;
Μάλλον η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με ένα εργαστήριο και με τη χημεία. Νομίζω ότι πάντα στη ζωή μου διάλεγα την εφαρμοσμένη χημεία, άρα και το εργαστήριο που την συνοδεύει, άσχετα αν γύρω μου είχα κατσαρόλες η δοκιμαστικούς σωλήνες... 
Ξεκινώντας από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, που ασχολήθηκα από πολύ μικρη, επηρεασμενη απο τη φοβερη γιαγια Ανδρομαχη, που σαν γνησια πολιτισσα... 
περνουσε τη ζωη της στη κουζινα, εχοντας εντρυφησει μια ολοκληρη φιλοσοφια σχετικα με το φαγητο: την παρασκευη του, αλλα και την απολαυση των αισθησεων. Επειτα ηρθε ο ερωτας με την χημεια, που με οδηγησε στην φαρμακευτικη, οπου και βιωσα πολλες ενδιαφερουσες εμπειριες σε διαφορων ειδων εργαστηρια στο πανεπιστημιο. Στη συνεχεια περασαμε στην πραξη, και συνεχιζω ακομη και σημερα με το εργαστηριο στο φαρμακειο. Ακομη και το αγαπημενο μου χομπυ, η φωτογραφια, εχει να κανει με το εργαστηριο, αν και σημερα βεβαια δεν εμφανιζουμε, αλλα και το photoshop, μπορει να παραλληλιστει με ενα εργαστηριο, εστω και ηλεκτρονικο. Εδω θα βρειτε κατ'αρχην τις αγαπημενες μου συνταγες μαγειρικης, φωτογραφιες και αλλες ... καλλιτεχνικες μου ανησυχιες... Οι αναρτησεις θα ειναι στα ελληνικα, αλλα και στα ιταλικα κατα βαση, ισως και αγγλικα, γαλλικα, αφου οι περισοτεροι φιλοι μου, αρα και το εν δυναμει κοινο μου, ειναι αλλοδαποι... Ολες ανεξαιρετως, οι συνταγες μαγειρικης που παρουσιαζω, ειναι δοκιμασμενες; καποιες ειναι αποτελεσμα ψαξιματος και συγκρισεων, καποιες ειναι αντιγραφες, και αυτο αναφερεται, και τελος καποιες ειναι δικης μου επινοησης... Ολες οι φωτογραφιες δε, ειναι αποτελεσμα δικης μου συλληψης και επεξεργασιας.


Chi sono veramente? Non dirò certo che sono un poeta, come nella celebre aria di Rodolfo alla Bohème, anche se a volte metto anche nero su bianco. Ho scelto il titolo "laboratorio" per descrivere questo mio cantuccio all'internet, perchè sento che la mia vita è stata sempre collegata, in qualche modo, con la chimica e di conseguenza con un laboratorio, indipedentemente se attorno a me stavano pentole o provette... Con le avventure della cucina mi sono occupata fin da piccola, influenzata dalla favolosa nonna Andromaca, che nata e cresciuta ad Istambul, trasmetteva quella filosofia particolare che ha la gente che viene da lì (o almeno aveva), per la cucina : la preparazione delle varie delizie, che è per loro un vero rito, e poi il piacere dei sensi gustandole. Poi è venuto l'amore per la chimica, che mi ha guidato a studiare la farmacia, e a vivere una serie di esperienze ai vari laboratori della facoltà universitaria. E alla fine è arrivata la professione, che mi fa ogni tanto ricordare l'antica arte, e mescolare sostanze misteriose nei mortai. Perfino il mio hobby preferito, la fotografia, ha da fare con il laboratorio, oggi sostituito con quello elettronico, cioè il photoshop. In questo blog, prima di tutto, troverete le mie ricette preferite , qualche foto, e col tempo, forse anche altri percorsi artistici... Per quanto riguarda le ricette di cucina, sono tutte provate da me, e le foto sono tesimoni di queste prove! Alcuni sono frutto di ricerca e revisioni, altre sono trascritte, e questo si riferisce, e infine ci sono anche ricette di mia invezione... Spero che goderete di sbirciare nel mio blog, e ne troverete idee utili.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki