Friday 2 September 2022

Αυτά που θέλουν οι δάσκαλοι να κάνουμε για τα παιδιά μας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δάσκαλοι προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή των γονιών, προτρέποντάς τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους στις σχολικές υποχρεώσεις τους με 4 απλά βήματα:
  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καλή διατροφή. Βοηθάει πολύ στη μελέτη!  Έρευνες έχουν επανειλημμένως δείξει ότι η καλή διατροφή βοηθάει πολύ τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίστε ώστε να έχουν 4-5 γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και δώστε πολύ μεγάλη σημασία στο πρωινό που θα του δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.  
  2. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να κοιμάται αρκετά. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τα παιδιά κοιμούνται αρκετά το βράδυ έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται πιο καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατάκτηση της γνώσης που αποκομίζει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της ημέρας επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  3. Βοηθήστε τα παιδιά με το διάβασμα και προσπαθήστε να τους διδάξετε πώς να βάζουν πρόγραμμα στις υποχρεώσεις τους. Δεν διαφωνεί κανένας πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν σιγά-σιγά να είναι ανεξάρτητα, όμως στην αρχή καλό θα είναι να ασχοληθείτε μαζί τους στο θέμα μελέτης στο σπίτι και της οργάνωσής της. Τα παιδιά είναι φυσιολογικό, χωρίς εσάς δίπλα τους, να προτιμήσουν το παιχνίδι αφήνοντας το διάβασμα για αργότερα… δηλαδή ποτέ!
  4. Προσπαθήστε να έχετε τακτική επικοινωνία με τους δασκάλους. Τα παιδιά αισθάνονται πολύ πιο ελεύθερα όταν απομακρύνονται από το γονικό έλεγχο, για αυτό και η συχνή επικοινωνία με το δάσκαλο είναι απαραίτητη! Ωστόσο να είσαστε προετοιμασμένοι να ακούσετε το δάσκαλο ακόμα κι αν όσα έχει να σας πει δεν σας αρέσουν. Κανένας γονέας δεν θέλει να ακούσει κάτι κακό για το παιδί του. Είναι όμως καλύτερα να εξετάσετε ό,τι σας πουν παρά να το αγνοήσετε εξ αρχής δηλώνοντας άρνηση!
Σε κάθε περίπτωση δώστε λίγο χρόνο προσαρμογής όταν ανοίξουν τα σχολεία. Με την εναλλαγή των σχολικών βαθμίδων και το πέρασμα από την ξεκούραση του καλοκαιριού στο διάβασμα, τα παιδιά πιέζονται και χρειάζονται χρόνο να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα και τις απαιτήσεις του!

thatslife

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki