Wednesday 24 January 2007

ΕΥΡΩΠΗ: Τις 30.000 φτάνουν οι παιδεραστές

Η σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών θα καταγραφεί, είναι σίγουρο, ως στοιχείο γενικότερης πολιτισμικής παρακμής της εποχής μας, καθώς οι διαστάσεις του φαινομένου μοιάζουν διεθνώς με χιονοστιβάδα, που η κίνησή της δεν μπορεί να ελεγχθεί. 
 
Ο Μαρκ Ντιτρού, στο Βέλγιο, που έκανε την Ευρώπη να παγώσει από την αποτρόπαιη δράση του, είναι απλώς η ακραία έκφραση μιας εγκληματικής δραστηριότητας, που έχει τα πλοκάμια της παντού.
Στη Βρετανία έρευνες αποδεικνύουν πως ένα στα οκτώ κορίτσια και ένα στα δώδεκα αγόρια έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης! Μόνο στην Ευρώπη η Ιντερπόλ έχει καταγράψει 30.000 παιδεραστές, ενώ στον Τρίτο Κόσμο δεν μπορεί να γίνει λόγος για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για βιομηχανία εκμετάλλευσης παιδιών και οργανωμένο έγκλημα, που αποκομίζει δισεκατομμύρια δολάρια από την παιδική πορνεία. Ο σεξουαλικός τουρισμός είναι μόδα των καιρών και στη Βρετανία για παράδειγμα ψηφίστηκε νόμος για να τιμωρεί σκληρά εκείνους που περνούν τα σύνορα της χώρας, αναζητώντας στους φτωχούς και απόκληρους της γης «απολαύσεις», που ανήκουν στη σφαίρα του εγκληματικού και του αποτρόπαιου.

Ενα εκατομμύριο παιδιά εκδίδονται καθημερινά στην Ασία και σε άλλες φτωχές χώρες, ενώ η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν τα πρωτεία. Στην Ευρώπη η Ρουμανία και άλλες βαλκανικές χώρες δεν πάνε πίσω ενώ στο Βέλγιο και σε άλλα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου το φαινόμενο έχει τεράστιες διαστάσεις αλλά με άλλες μορφές.
 
Χιλιάδες συνδέονται μέσω του Internet και η περίπτωση ενός 35χρονου βρετανού διευθυντή σχολείου, που προμήθευε συνδρομητές ­ μέσω Internet ­ με φωτογραφίες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών, δεν είναι μοναδική. Στις ηλεκτρονικές θυρίδες χιλιάδων Ευρωπαίων φθάνει υλικό για παιδιά ανά τον κόσμο που προσφέρονται για λίγα δολάρια. Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να λάβει μέτρα. Στην Καλιφόρνια έφθασαν στο σημείο να ψηφίσουν νόμο για τον χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών.

Στην Ευρώπη αρμόδιοι και μη συγκλονίστηκαν από τις αποκαλύψεις της σπείρας Ντιτρού στο Βέλγιο. Τα παιδιά δεν παύουν όμως να είναι τα θύματα του παρόντος και του μέλλοντος. Μια κοινωνική ομάδα εκτεθειμένη σε κινδύνους και ευάλωτη σε μια εποχή σκληρή και απάνθρωπη.
 
 
Πρώτη επαναδημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2006

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki