Thursday 14 December 2006

ΕΚΚΛΗΣΗ UNICEF ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - Ακόμα υποφέρουν...


Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η UNICEF διέθεσε πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια για τους σεισμοπαθείς στο Πακιστάν. Η συνολική έκκληση της UNICEF ανήλθε στα 92,6 εκ. δολάρια. Χωρίς τους πόρους αυτούς, τα θύματα του σεισμού θα μπορούσαν να είχαν διπλασιασθεί στους δριμείς χειμερινούς μήνες που ακολούθησαν.
Η κινητοποίηση της UNICEF ξεκίνησε λίγες ώρες μετά το χτύπημα του καταστρεπτικού σεισμού του Οκτωβρίου 2005 στο Πακιστάν. Φορτία με επείγουσα ιατρική βοήθεια, παιδικά ρούχα, εξοπλισμό για τον καθαρισμό του νερού, συμπληρώματα διατροφής, κουβέρτες και σκηνές, έφθασαν και διανεμήθηκαν στις πληγείσες περιοχές.
Η UNICEF σε συνεργασία με την ΕΤ1 διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2005 μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για να υποστηριχθούν τα προγράμματά της για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων παιδιών στο Πακιστάν. Την ημέρα του μαραθωνίου συγκεντρώθηκαν 1.113.919 ευρώ
(
Δελτίο Τύπου).

Η κατάσταση στην περιοχή:
Σε 1,6 με 2,2 εκατομμύρια εκτιμάται ότι ανέρχονται τα άστεγα παιδιά που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο από το κρύο, τον υποσιτισμό και τις ασθένειες.
4.000.000 παιδιά πρέπει να εμβολιασθούν στους επόμενους μήνες από το μεγάλο σεισμό.
1.700.000 άνθρωποι χρειάζονται καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής.
Μπορείτε και σεις να υποστηρίξετε τα προγράμματα βοήθειαςπου διεξάγει η UNICEF σε όλο τον κόσμο
κάνοντας μια δωρεά προς τη UNICEF

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki