Saturday 3 February 2007

Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Φτάνει πια...έλεος...)

Οι μαρτυρίες κοριτσιών ή γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική τους ηλικία από τον πατέρα τους ή κάποιον άλλο συγγενή τους είναι συγκλονιστικές:
Ε-mail από 24χρονη«Σε ηλικία 7-8 χρονών, ο πατέρας μου άρχισε να με αγγίζει εξωτερικά... Στα 9 μου άρχισε να με βιάζει κάθε μέρα... Ξύλο πολύ, δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι... Ζούσα μια κόλαση, φοβόμουν, ήμουν κάτι σαν ιδιοκτησία του... Η μητέρα μου δεν αντιδρούσε λες και ήταν σύμφωνη σ' αυτό...». E-mail που έστειλε η Λ.Κ., 24 ετών σήμερα, στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η ίδια κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα της και, τελικά, έπειτα από 4 χρόνια δικαστικού αγώνα, δικαιώθηκε. Ο πατέρας της καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλακή. Η μητέρα της παραμένει έως σήμερα στο πλευρό του άντρα της.

10χρονη στο δικαστήριο«Νιώθω σκέτη αηδία. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, να διαβάσω για το σχολείο, να σκεφτώ. Βλέπω συνεχώς μπροστά μου το γεννητικό όργανο του πατέρα μου. Αναρωτιόμουν μήπως έφταιξα, μήπως τα προκάλεσα εγώ όλα...». Κατάθεση σε δικαστήριο, ανάμεσα σε λυγμούς, από 10χρονο κορίτσι που κατ' επανάληψη είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της.

Εισαγγελέας Ανηλίκων
Οι ιστορίες που αφηγήθηκε στην «Κ» η εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Ειρήνη Πανταζή προκαλούν σοκ: «Ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου ένα αντρόγυνο, καταγγέλλοντας ότι ο παππούς ικανοποιούσε τις σεξουαλικές του ορέξεις με τα δυο του εγγόνια. Έπειτα από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά ήταν αποτέλεσμα αιμομιξίας μεταξύ της μητέρας τους και του παππού. Η γιαγιά ήταν ο σιωπηρός συνένοχος».

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki