Thursday 23 August 2007

«Ριάλιτι» με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά...

Στην Αμερική, στην ''χώρα των θαυμάτων'', ανακάλυψαν κι άλλο σόου για να κάθονται στον καναπέ , να τρώνε και να βλέπουν τηλεόραση: Τα παιδικά reality shows!!!! Παραθέτω απόσπασμα από τα σημερινά νέα:
"Kid Nation'' για 40 μέρες
Ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ από «ριάλιτι» με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ ένα νέο «ριάλιτι», στο οποίο πρωταγωνιστούν 40 παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Το «ριάλιτι» με τίτλο Kid Nation γυρίστηκε στα μέσα Μαΐου στην Μπονάνσα Σίτι και θα προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Οι Αρχές στην Πολιτεία εξετάζουν αν το σόου παραβιάζει τους νόμους για την παιδική εργασία, αλλά και τα δικαιώματα των ανηλίκων.Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Kid Nation, στόχος είναι να δουν οι τηλεθεατές αν τα παιδιά μπορούν να οικοδομήσουν «μια εργατική κοινωνία χωρίς τη βοήθεια των ενηλίκων».
Το σενάριο απαιτεί από τα παιδιά να συγκροτήσουν τη δική τους κυβέρνηση και να κατορθώσουν να εξασφαλίσουν μόνα τους την τροφή τους επί 40 ημέρες.Πάντως, οι Times της Νέας Υόρκης σημειώνουν ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να εγκαταλείψουν το παιγνίδι στη διάρκειά του και «πολλά το έκαναν».
Μάλιστα, οι γονείς ενός παιδιού που έλαβε μέρος μέχρι το τέλος διαμαρτυρήθηκαν στις Αρχές της Πολιτείας ότι η μεταχείριση των παιδιών έφτασε στα όρια της κακοποίησης. Τέσσερα παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία γιατί κατά λάθος ήπιαν λευκαντικό, ένα υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο καθώς μαγείρευε στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη.
Τα περισσότερα παιδιά έπρεπε μάλιστα να εργάζονται περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα έναντι 5.000 δολαρίων.Το CBS απέρριψε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι παραπλανητικό και άδικο.
Υπήρξαν και γονείς που δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εμπειρία των παιδιών τους. «Η κόρη μου αισθάνεται σαν να πήγε θερινή κατασκήνωση. Εικάζω ότι ήταν μια θερινή κατασκήνωση με κάμερες. Ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια για την ίδια» δήλωσε στους Times του Λος Αντζελες η μητέρα μιας 12χρονης.

Newsroom ΔΟΛ

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
Διαφωνώ με την ιδεολογία των reality shows. Τα παιδικά reality δεν βρέθηκε κανείς δικαστής να τα απαγορέψει ως επιβλαβή για την ψυχολογία και την υγεία των ανήλικων παιδιών?
Ποιος γονιός αφήνει το ανήλικο παιδί του να λάβει μέρος σε τέτοια παιχνίδια? Ο Αμερικάνος γονιός! Δεν φταίει κανείς άλλος. Αυτή η Βασίλισσα Ισαβέλλα φταίει που του δώσε του Κολόμβου το πλοίο για να πάει να βρει την Αμερική!

6 comments:

  1. Αλήθεια ε? Ωραία τότε να γίνει και στην Ελλάδά μας. Αυτό το μπουρδέλοκράτος

    ReplyDelete
  2. Καλομελέτα κι έρχεται. Σαν τα πηθίκια θα το αντιγράψουμε και θα το εμπλουτίσουμε. Προτείνω να βάλουμε και μωράκια στο δικό μας, έτσι για να το κάνουμε πιο πιασάρικο.
    Σαδεντρεπόμαστε...

    ReplyDelete
  3. Θα ηθελα να δω το αποτελεσμα του πειραματος...Αλλα μονο για μια φορα....

    ReplyDelete
  4. Θα συμφωνήσω με την erateini αν αλλά πέρα απο την πλάκα, δεν θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο.

    Τυχερή η Πάνια, αλλόφρωνες οι γονείς που θα δεχτούν να στείλουν εκεί τα παιδιά τους και αλοίμονο σε εμάς!

    ReplyDelete
  5. Να κάνουν τα παιδιά δική τους κυβέρνηση; Δηλαδή πιο μήνυμα θέλουν να περάσουν στα παιδιά; Και ποιος ο ρόλος της οικογένειας τότε αν τα παιδιά αρχίζουν να τα ποτίζουν με τέτοιες σκέψεις που υποβαθμίζουν το ρόλο του γονέα και υπερτονίζουν του παιδιού που είναι και άπειρο και χωρίς ολοκληρωμένη κριτική σκέψη; Μήπως επίσης έτσι τα ωθούν στην αγάπη για δημοσιότητα; Γιατί αυτά τα μικρά παιδιά θα γίνουνε τηλεσταρς. Πόσο βοήθησε η δημοσιότητα πολλά παιδιά που παίζανε σε ταινίες από μικρά στο χόλυγουντ; Η δημοσιότητα, το χρήμα και όλο αυτό το κλίμα τα έκανε ποτέ να αισθανθούν παιδιά ή μήπως μπήκανε απότομα στο κλαμπ των μεγάλων; Και μήπως είναι και ένας τρόπος για να δούνε κατά πόσο τα παιδιά αρέσκονται στο να παρακολουθούνται από κάμερες; Γιατί υπάρχει η επιθυμία στο όνομα της προστασίας από τρομοκράτες να μπούνε κάμερες στους δημόσιους χώρους. Δεν αρχίζουν έτσι τα παιδιά στην ιδέα ότι το να σε παρακολουθεί μια κάμερα δεν είναι κακό; Σκέψεις, ίσως και ακραίες, κάνω. Δεν είναι όμως ακραίο να μαντρώνουν παιδιά και να τα κάνουν σόου σε όλη την αμερική;
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  6. Τα έχουν ξεφτυλίσει όλα! Δεν έχουν ούτε ιερά, ούτε όσια!
    κυκλάμινο

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki