Friday 31 August 2007

Παιδοψυχολόγοι στα Σχολεία από φέτος

Οι εκλογές προ των θυρών.

Θα είχατε την καλοσύνη, αγαπητοί υποψήφιοι,
να μας ανακοινώσετε, εάν στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων σας περιλαμβάνεται μια κουβέντα, έστω μια υπόσχεση, ότι ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ;;;

ή μήπως θεωρείτε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ αυτή της ελληνικής κοινωνίας ανεδαφική και ουτοπική;;
Με άλλα λόγια, μήπως σας ζητάμε πολλά;;;

ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (και είναι πολλά) ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ KAI TH ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

7 comments:

  1. Mπράβο, πολύ σωστή ερώτηση και ελπίζω να συγκινηθεί κανείς και να απαντήσει.. τα λόγια του στυλ "τα παιδιά είναι το μέλλον" κλπ είναι εύκολα, αλλά αν το πιστεύουν να το δείξουν.

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλό θέμα φίλη μου Το Χαμομηλάκι. Σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψυχολόγου. Στο δημοτικό δε, είναι ακόμη πιο αναγκαία η ύπαρξη παιδοψυχολόγου, καθώς το παιδί σε αυτές τις ηλικίες αρχίζει να χτίζει ας πούμε την προσωπικότητά του. Να αρχίζει να καταλαβαίνει και να ερμηνεύει αλλά και να παρερμηνεύει. Υπάρχουν παιδιά κακοποιημένα από το σπίτι, ή από άλλα παιδιά της ίδιας ή μεγαλύτερης ηλικίας (μην ξεχνάμε ο μικρός Άλεξ τι τράβηξε από κάποια άλλα παιδιά...). Τα παιδιά αυτά θέλουν βοήθεια και υποστήριξη. Δε θα ήταν καλό να μπορούσαν να έχουν έναν ειδικό στο σχολείο που θα μπορούσαν να μιλήσουν για ότι τα προβληματίζει; Πολλές ψυχικές δυσκολίες έχουν την αφετηρία τους από την παιδική ηλικία. Σε εκείνη την ηλικία κάποια ψυχικά τραύματα ή κάποιες βίαιες (σωματικές ή ψυχολογικές) συμπεριφορές από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και το ευρύτερο στιγμάτισαν και επηρέασαν τον ψυχισμό του παιδιού και αργότερα κάποια στιγμή βγήκε έστω και μετά από πολλά χρόνια μια ψυχική πάθηση. Πόσο θα βοηθούσε αν από τη μικρή ηλικία θα μπορούσε να βοηθηθεί το παιδί ψυχολογικά; Πάρα πολύ. Εμένα που ανατρέχω στο παρελθόν μου, βλέπω να έχω από τότε συμπεριφορές φυγής (όχι τόσο συχνά όσο τώρα, πολύ πιο αραιά) από κάποια μέρη. Βλέπω να μη μπορώ από μικρός εύκολα να είμαι κοινωνικός. Θα με βοηθούσε πολύ αν τότε υπήρχε ένας ειδικός να με ακούσει και να τον ακούσω. Θα βοηθούσε και στην κοινωνία, που σε ένα μεγάλο ποσοστό επειδή είναι προκατειλημμένη, βλέπει με κακό μάτι ας πούμε τον ψυχολόγο. Αν τον έβλεπε μέσα στο σχολείο νομίζω ότι η προκατάληψη αυτή θα μειωνόταν.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  3. Mακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Μακάρι γιατί θα γίνει αποφυγή πολλών προβλημάτων, κωλλυμάτων. Να δούμε, όμως, θα το τηρήσουν οι διοικούντες?

    ReplyDelete
  4. Αγαπητό χαμομηλάκι,τα παιδιά έχουν ανάγκη την δική μας βοήθεια και οχι αυτή της απενεργοποιημένης"πολιτείας"που η μοναδική μέριμνα της είναι η άγρα ψηφοφόρων.Οταν φτάσει η ψυχιατρική να εισβάλει στους σχολικούς χώρους(γιατί κακά τα ψέμματα,οι ψυχολόγοι με μάστερ και ειδικότητες κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και η Ελλάδα είναι γι'αυτούς"κρανίου τόπος"ας μην αμφιβάλουμε πως ο σχολικός ιατρός θα αρκεστεί στα προς του ζείν του δημοσίου υπαλλήλου και ΜΟΝΟ και αν δεν πρόδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη θα λειτουργήσει εν συνειδήση.Κι αυτό πιστεύω πως θα γίνει πολύ"χλιαρά"αν δεν νοιάζεται πραγματικα για το λειτούργηνα του.
    Να με συγχωρήσετε αλλά είμαι άτομο των ακραίων θέσεων.Τα παιδιά δεν είναι μέσον αυταπόδειξης.Είναι οντότητες που προσδιορίζουν την θεεική καταγωγή μας.Είναι"τα σα εκ των σων μας"Αν φτάσουμε να περιμένουμε απο τους"ειδικούς" να μας λύσουν το πρόβλημα είμαστε ανάξιοι να λεγόμαστε ΓΟΝΕΙΣ.
    Κι επειδή αγαπώ τα παιδιά όλου του κόσμου,όπως αγαπώ και το δικό μου παιδί,αναρωτήθηκε κανείς ποτέ τι εσπρωξε τον Αλεξ ν'αναζητάει την συντροφια των παιδιών(δημίων του)
    ?????Που ηταν οι γονεις του όταν χρειαζόταν την βοήθεια των ενηλίκων για να διαμορφώσει γνώμη και άποψη για τα κακώς κείμενα αυτου του κόσμου?Δεν θέλω να κρίνω και να επικρίνω.
    Συγχωρέστε με,
    αφήνω τα συγχωροχάρτια για τους παπάδες,την ανυπότακτη τρέλλα για τους ψυχιάτρους...και την ευθύνη για την κακοποίηση των παιδιών επάνω μας.
    Εμεις και μόνο εμείς φταίμε
    ...κι ύστερα κλαίμε και προσδίδουμε τις ευθύνες σε...άλλους!
    Τελικά είμαστε πολύ γελοία ανθωπάκια.........

    ReplyDelete
  5. Υπάρχουν χαμομηλάκια, που στις αυλές των σχολείων πιάνουν τα κάγκελα της απομόνωσης.
    Υπάρχουν χαμομηλάκια που δεν έχουν χαμόγελο, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε παιδικές συντροφιές.
    Υπάρχουν χαμομηλάκια που φορούν μακρυμάνικα ακόμα και σε μέρες ζεστές για να κρυφτούν οι μώλωπες.
    Υπάρχουν χαμομηλάκια - έφηβοι αποπροσανατολισμένα, χωρίς στόχους και ελπίδα.
    Πίσω από όλα αυτά, και άλλα τραγικότερα, βρίσκεται ένας άθλιος γονιός, τύραννος βασανιστής.
    Αν και μέσα στο σχολιό, τα χαμομηλάκια αυτά δεν βρουν αγάπη και φροντίδα, τότε γεμίζουμε τα άλση και τις σκοτεινές πλατείες με χαμομηλάκια που οδεύουν σταθερά προς το θάνατο.
    Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας
    με ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ,
    με ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στους δασκάλους,
    με ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ μέσα σε ΑΝΟΙΧΤΟ στους γονείς σχολείο,
    να ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ να κάνει τα πάντα ώστε να ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ το κακό και όταν διαπιστώνεται ότι συμβαίνει να μπορεί αποτελεσματικά να ΠΑΡΕΜΒΕΙ.

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

    ReplyDelete
  6. psixologoi????????/

    an exoume tetia paidia pou na xriazonte ta paidia mas psixologous...tote ti lete re!!!


    arnoume na simfoniso mazi sas dioti to provlima den einai to paidi...ma i paidia pou edothi se afton pou megaloni to paidi...

    den sas katalaveno me tipota..to provlima den einai to paidi stin oysia...ma emeis pou den eimaste pia paidia oste na megalosoume me sofia kai me ellhnismo mesa sto pnevma tis agapis....stin gh mathenete ta paidia na agapane dia tou erota,,,,,,kai malista eseis oi logioi to lete '''eksinxronismo''ego prosopika diamartirome....dioti to paidi tha prepei prota na mathi to ti einai i agapi.....kai istera na erotevete tin idia tin agapi...ma me opion daskalo tha katsis tetia gramata tha mathis.....

    poso tha ithela na ta po sta dikasas gramata ma den mporo..opote sinxorate me..

    ma psixiatro thelete eseis pou akolouthite ton ''eksinxronismo;;;;kai oxi ta xamomilakia...afta to mono pou zitane einai ena xamogelo....kai agapi.

    psixiatro theloun oi alodapoi pou alodapa gramata mas mathan....kai svisane tin ellhniki paidia..aftin pou den exoume anagki tous psixiatrous....ntropoi !!!!

    ReplyDelete
  7. Αγγίξατε τις πληγές μου, αγαπημένοι μου φίλοι.
    Θα γλίτωνα από πολλά εάν είχα, εγώ και η αδερφούλα μου στο σχολείο τουλάχιστον μια στήριξη, λίγη φροντίδα. Δε θα πω περισσότερα.
    Τα παιδιά που κακοποιούνται μέσα στην οικογένεια δεν έχουν σε ποιον να μιλήσουν.
    Μπράβο hamomilaki για την ανάρτηση αυτή.
    Ευχαριστώ που υπάρχετε

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki